nieuws

De Grave vraagt anw-gegevens aan pensioenuitvoerders

Archief

Staatssecretaris De Grave van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de pensioenuitvoerders gevraagd onderzoek te doen naar de mate waarin en de wijze waarop het anw-gat is verzekerd.

Zowel het Verbond van Verzekeraars als de Vereniging van Bedrijfspensioenfondsen en de Stichting voor Ondernemingspensioenfondsen heeft een verzoek hiertoe ontvangen van de staatssecretaris. Gevraagd is naar een globaal overzicht van cijfers over de aanvullende anw-gatverzekeringen, de inhoud van regelingen (voorwaarden en financiering) en het aantal verzekerden. De rapportage wordt eind dit jaar in Den Haag verwacht.
De Grave wil een beeld krijgen van het aantal particulier en collectief getroffen voorzieningen om zodoende eventuele problemen – bijvoorbeeld in verband met de leeftijd of gezondheid van de te verzekeren personen – in kaart te kunnen brengen.

Reageer op dit artikel