nieuws

De Goudse wil belang van 51% in Van Lanschot Assurantiën

Archief

De Goudse zal eind dit jaar een belang van 51% verwerven in Van Lanschot Assurantiën, het bemiddelingsbedrijf van het gelijknamige bankiershuis. Die intermediaire tak telt circa 240 medewerkers en was vorig jaar goed voor een provisie-inkomen van _ 28,9 (26,8) mln.

De transactie levert Van Lanschot een boekwinst van circa _ 20 mln op, zo heeft het bankiershuis bekend gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.
Via een meerderheidsbelang in Van Lanschot Assurantiën verkrijgt De Goudse toegang tot een belangrijke klantengroep “in de top van de markt”. Waar de bank zich vooral richt op vermogende particulieren, haalt het assurantiebedrijf – dat verder gaat onder de naam Van Lanschot Chabot – 65% van de omzet uit de bedrijvenmarkt. De Goudse en Van Lanschot Chabot blijven twee onafhankelijk van elkaar opererende bedrijven, aldus De Goudse. Het bemiddelingsbedrijf tekent met Van Lanschot een exclusieve distributieovereenkomst voor twintig jaar.
Vermogensbeleid
Verder zal Kempen & Co, dochteronderneming van Van Lanschot Bankiers, voor de Goudse strategisch adviseur worden voor vermogensbeleid en tevens een deel van het vermogen (_ 350 mln) in beheer nemen.
De verwachting is dat een en ander op 1 november al zijn beslag gaat krijgen.

Reageer op dit artikel