nieuws

De Goudse op overnamepad

Archief

De Goudse heeft de inkomensportefeuille van Menzis Confior Inkomensverzekeraar overgenomen. “Dit is de tweede belangrijke stap in korte tijd”, aldus bestuursvoorzitter Franswillem Briët. De Goudse nam onlangs al een belang in Van Lanschot Assurantiën.

“Wij richten ons steeds sterker op adviesmarkten, want daar ligt met name de toegevoegde waarde en kracht van het intermediair. En de verzuim- en inkomensmarkt is natuurlijk bij uitstek zo’n markt waar professionaliteit en deskundigheid essentieel zijn”, betoogt Briët.
Deze zomer nam De Goudse ook al de verzuimportefeuille van AIG, in volmacht bij de Van Kampen Groep, over. Daarbij ging het om een premievolume tussen de _ 5 mln en _ 10 mln.
Vorig jaar nam De Goudse ook een portefeuille inkomensproducten van Swiss Re over. “De markt laat minder makkelijk autonome groei zien. Door het overnemen van dit soort portefeuilles zien wij kans te groeien. Wij hebben gezegd dat wij de beste verzuimverzekeraar willen zijn, daar hoort wat ons betreft een positie in de top 5-bij. Die hebben we nu bereikt”, zegt Peter Leermakers, directeur Zorg & Inkomen bij De Goudse. In de verzuimmarkt behaalde De Goudse, volgens cijfers van MarketConcern, vorig jaar een omzet van _ 63 mln en een marktaandeel van 5%. Het was daarmee de enige groeier. “We zijn er overigens niet op uit hele grote partijen over te nemen. We letten goed op in de markt en daar waar mogelijk proberen wij portefeuilles over te nemen.”
Bescheiden
Als verklaring voor de overdracht noemt Menzis de bescheiden omvang van de portefeuille. “Het premievolume bedraagt ongeveer _ 11 mln. Dat is relatief bescheiden in het geheel van activiteiten binnen Menzis. Dat beperkt de ontwikkelmogelijkheden”, aldus Ruben Wenselaar, bestuurslid van Menzis. In de portefeuille zitten 700 werkgevers met een verzuimcollectiviteit, 2.300 individuele aov-polissen en ongeveer 7.000 ongevallenpolissen individueel.
“Met de overdracht zijn continuïteit en potentieel van de inkomensportefeuille ook op de lange termijn gewaarborgd”, zegt Wenselaar die benadrukt dat Menzis en Confior inkomensproducten blijven aanbieden. Een verdere samenwerking met De Goudse op dit terrein wordt onderzocht. Vijf personeelsleden van Confior gaan door deze overdracht over naar De Goudse.
Los
Een woordvoerder van Menzis meldt dat deze portefeuilleoverdracht los staat van het opheffen van het label Confior. “De intermediairactiviteiten van Confior gaan in 2009 over naar Menzis. Het personeel gaat dan over naar Wageningen. Daar heeft deze portefeuilleoverdracht echter niets mee te maken.”
Linschoten
Robin Linschoten (50) wordt commissaris bij Menzis. De maatschappij zegt Linschoten te hebben voorgedragen vanwege zijn ervaring op het snijvlak van sociale zekerheid, gezondheidszorg en inkomen. Linschoten is commissaris bij verzekeringsdivisies van financiële instelling DSB. Tussen 1996 en 2003 was Linschoten lid van het managementteam collectieve voorzieningen en zorg van Interpolis

Reageer op dit artikel