nieuws

De Friesland ziet weinig in no-claimregeling

Archief

De Friesland Zorgverzekeraar ziet weinig in de no-claimregeling die dit jaar is ingevoerd. De administratieve kosten van deze regeling zullen niet opwegen tegen de opbrengsten, zei bestuursvoorzitter Hans Feenstra in zijn nieuwjaarsrede tot het personeel.

Volgens Feenstra kan De Friesland terugzien op een goed jaar. Niet alleen werd een nettowinst van € 25 mln geboekt, maar ook steeg het aantal verzekerden naar recordhooghte: 395.000. Ook de afslanking van de organisatie als gevolg van de voorgenomen introductie van de basisverzekering per 1 januari 2006 verloopt voortvarend volgens Feenstra. De reorganisatie gaat gepaard met het vervallen van administratieve functies. “Dat gaat via natuurlijk verloop”, aldus Feenstra. Zorg heeft de bestuursvoorzitter verder over de invoering van de Diagnose Behandel Combinaties (DBC’s), waarop niet alle Friese ziekenhuizen zouden zijn voorbereid, en over de afstemming tussen politiek en toezichthoudende instanties als het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) om zaken uitvoerbaar te houden.
 

Reageer op dit artikel