nieuws

De Friesland verwacht flinke toename aantal verzekerden

Archief

Zorgverzekeraar De Friesland verwacht dit jaar een forse groei van nieuwe verzekerden. Dit zei bestuursvoorzitter Hans Feenstra in zijn nieuwjaarsboodschap.

Feenstra: “We gingen het jaar in met 401.500 verzekerden. Onze doelstelling voor dit jaar is te groeien naar 407.500 verzekerden. Zoals het er nu naar uitziet, zullen we daar ruim boven uitkomen”. Hij verwacht zelfs de grootste groei in verzekerdenaantallen uit de geschiedenis van De Friesland te realiseren.
De groei komt volgens Feenstra niet alleen uit Friesland, maar uit heel Noord-Nederland. “Bovendien is het aantal collectieve contracten toegenomen.” Hij denkt dat De Friesland de vruchten plukt van het beleid van de afgelopen jaren. “We staan bekend als degelijk en betrouwbaar. En verder staan we qua premiehoogte in de top drie van goedkoopste zorgverzekeraars en scoren we op www.kiesbeter.nl het beste in service.”
Ook over het resultaat in 2005 is Feenstra positief. Hij verwacht een positief resultaat voor beleggingen van _ 3,8 mln, een beleggingsresultaat van zo’n _ 16,5 mln en een vrijval aan voorzieningen van _ 13,7 mln. Verder zei hij dat De Friesland een zelfstandig bedrijf blijft. “Alle vergelijkingen qua beheer- en zorgkosten laten zien dat wij het beter doen dan bijna alle grote fusiebedrijven.”
Kritische noten
Overigens had de bestuursvoorzitter ook wat punten van kritiek. Hij noemde de samenhang van eigen risico en no-claim een ‘monstrum’ dat niet uit te leggen is aan verzekerden. Hij zou een van beide regelingen graag geschrapt zien. Verder laakte hij de ontbrekende samenhang van de vele toezichthouders in de zorg en pleitte hij voor meer efficiency.

Reageer op dit artikel