nieuws

De favoriete sites van … Ton Kool (Verzekeringskamer)

Archief

In de nieuwe AM-rubriek ‘De favoriete sites van…’ geven bekende branchegenoten inzicht in de sites die zij zakelijk, maar in sommige gevallen ook privé vaak bezoeken. Ton Kool, bestuurslid van de Verzekeringskamer, laat ons meegenieten van een zondagavondje surfen op het Net.

www.dnb.nl
Nadat ik onze eigen website van de Verzekeringskamer bezocht heb (www.verzekeringskamer.nl) en ik kan constateren dat de circulaire inderdaad op de site staat, bezoek ik de site van De Nederlandsche Bank. Een instructieve site, waar ik het laatste nieuws nog even meepik.
www.amazon.com
Hoe staat het met mijn boekbestellingen? Ik zie dat de boeken verzonden zijn en nu waarschijnlijk per schip door de Atlantische Oceaan surfen. Ik kan het niet laten toch nog meer boeken bestellen. Dat is geen probleem met de functie one key shopping en met een keuze uit 4,8 miljoen boeken. Voor liefhebbers een site om van te smullen.
www.zvnoordwijk.nl
Na de boekensite nu door naar de site van de zeilvereniging Noordwijk. Mijn dochter heeft weer gewonnen, een straatlengte voorsprong. Ze ontgroeit het Noordwijkse niveau.
www.medwebplus.com
Van een van onze vriendinnen hebben we gehoord dat ze polymyalgia reumatica heeft. Dat klinkt vervelend en dat is het ook. Maar wat is het precies? Ik gebruik een zoekmachine en in een mum van tijd weet ik alles over de meest vreselijke ziektes. Ik kan weer even vooruit.
www.bluemountain.com
Naar aanleiding van het zoeken naar informatie over de reuma-aandoening besluit ik deze vriendin een digitale beterschapskaart te sturen. De website Bluemountain.com is een geinige site. Wenskaarten voor allerlei gelegenheden, in soorten en maten, met een elektronisch muziekje erbij. Ik kies iets opgewekts.
www.iaisweb.org
Nog niet zo lang geleden heeft de International Association of Insurance Supervisors (IAIS) een site geopend. Voor iedereen met een internationaal toezichtshart. Kijk nog even naar wat recente artikelen over het toezicht op financiële groepen, hét issue voor de komende jaren.
www.wins.uva.nl
Als laatste site op een zondagavond na Studio Sport bezoek ik de site van het wiskundeblad Pythagoras voor scholieren (www.wins.uva.nl/misc/pythagoras). Ik behoor niet direct tot de doelgroep, maar zo’n beetje rommelen met eenvoudige wiskunde blijft leuk.

Reageer op dit artikel