nieuws

De favoriete sites van… Stoffel van Almkerk (Anva)

Archief

Stoffel van Almkerk, directeur van Anva, is regelmatig online. Hij is enthousiast over sites zoals startpagina.nl, waar veel links zijn opgenomen naar andere sites. Als liefhebber van Internet bezoekt hij dagelijks een site vol met Internet-nieuws. En om een goede wijn bij het dineetje uit te kiezen, maakt Van Almkerk gebruik van lekkerwijntje.nl.

www.startpagina.nl
Internet is voor mij één grote bibliotheek en kennisbank. Zoeken gaat het makkelijkst via sites die het mogelijk maken om per onderwerp te zoeken. Startpagina.nl heeft daarom een prominent plaatsje op het bureaublad van mijn browser. Omdat papieren kranten veelal ‘oud nieuws’ brengen, kijk ik ook naar het laatste nieuws op de sites van de verschillende kranten. Via startpagina.nl surf ik direct naar de sites van diverse dagbladen. De rol van het dagblad zal zich naar mijn mening in de toekomst beperken tot naslagwerk en het bieden van achtergrondinformatie.
www.onderneemhet.nl
Een site voor ondernemers waar veel achtergrondinformatie is te vinden. Zo stond er kort geleden een artikel op deze site dat ingaat op de vergelijking tussen ISDN en ADSL versus de kabel als het gaat om de snelheid van het Internetten. Trends, publicaties uit recente onderzoeksinformatie over bijvoorbeeld het nieuwe belastingplan, geven de ondernemer gerichte informatie. Ook de links naar andere sites zijn handig zoals www.zaak.nl, dat zich ook richt op de ondernemer.
www.internetnieuws.com
Als je op de hoogte wilt blijven van de Internet ontwikkelingen biedt deze site daartoe alle gelegenheid. Elke dag een overzicht van het laatste Internet-nieuws. Een ‘must’ voor wie het Internet, net als ik, ziet als een medium dat gelijk aan telefoon, pc en televisie, integreert in het dagelijks bestaan.
www.lekkerwijntje.nl
Voor een wijnliefhebber zoals ik is dit een informatieve site. Je kunt op deze site wijn selecteren uit een database met tweeduizend wijnen. Zoeken kan op gerecht, recept of wijn. Handig als je je gasten de juiste wijn bij het eten voor wilt zetten. Online wijn bestellen kan ook. Een bezoekje aan deze site maakt je een echte wijnkenner.
www.earthcam.com
Diegene die echt de mogelijkheden van het wereldwijde web wil ervaren komt op deze site aan zijn trekken. Via een webcam, opgesteld op een groot aantal plaatsen over de gehele wereld, kun je live meekijken naar diverse situaties. Benieuwd naar de files in Seattle? Geen probleem, het beeld ververst elke negentig seconden dus de informatie is up-to-date. Geen praktisch voorbeeld, maar het geeft wel de mogelijkheden aan.

Reageer op dit artikel