nieuws

De favoriete sites van… Stefan Rooyackers (InterPlein)

Archief

Als directeur van InterPlein, producent van diverse portals en vergelijkingssites, is Stefan Rooyakkers vaak en veelal beroepsmatig op internet aanwezig. Voor zijn vorig jaar geboren zoon Yvar bouwde hij bovendien een eigen site met verhalen, foto’s en videoverslagen.

www.infa.nl
Ik erger me vaak aan de sites van softwarehuizen. De meeste zijn zeer slecht, als de schoenmaker die met gaten in zijn zolen rond loopt. Een positieve uitzondering is de site van Infa Software. In deze site zitten veel technische snufjes verborgen, zonder dat deze te veel opvallen. De software updates gaan volledig via het internet, net zoals het reserveren voor cursussen.
www.rekenmodules.nl
De site heeft een verkeerde naam. Naast financiële rekenmodules kan de consument er namelijk nog véél meer vinden. Technische hoogstandjes zijn de robots, in Amerika ‘webcrawlers’ genoemd. Dit is een ontwikkeling die u in de gaten moet houden. Zo doorzoeken deze robots meer dan vijftien Nederlandse sites op occasions. Daarnaast zijn er robots die computers, cd’s, boeken en video’s zoeken en de prijzen vergelijken. De maximale hypotheek wordt per aanbieder bepaald door de betreffende rekenmodules aan te roepen. Denk eens na over de toekomstige mogelijkheden wanneer iedere bank/verzekeraar premieberekeningen online heeft.
www.freeler.nl
Ik houd van lef. Freeler heeft een zeer uitdagende community neergezet. Met name de ‘freejays’ en de eigen bijdrage van bezoekers zijn professioneel ingevoerd. Je hebt geen idee dat deze site een onderdeel is van ING. Al deze lof geldt ook voor noknok en zusje nokdown. Ook dat zijn prima initiatieven van banken en verzekeraars. Wanneer volgen Aegon, SNS Groep en Fortis?
www.yahoo.com
Bij het oprichten van InterPlein heb ik veel naar Yahoo gekeken en er ook veel over gelezen. Iedereen kent deze geweldige site. Iedere nieuwe rubriek is meteen een succes. Deze site dient als voorbeeld voor veel internetbedrijven. Het vertrouwen in internet is gekoppeld aan Yahoo en AOL.
www.yvar.nl
Vorig jaar werd mijn zoon geboren. Een dag na de geboorte stonden de eerste foto’s op zijn eigen site. Inmiddels is hij tien maanden oud en staan er diverse nieuwe fotoreportages en verhalen op. Sinds kort heb ik een digitale webcam en binnenkort kunt u mij samen met Yvar zien op deze site. Je merkt hier de beperkingen van internet, de opnamen zijn niet zo scherp en de laadtijd op een modem is belabberd. Ik verwacht dat dit binnen enkele jaren opgelost is.
www.bol.com
Ik spaar cd’s. Zo noem ik het als je meer dan duizend cd’s hebt. Natuurlijk is internet het goedkoopste middel om te bestellen. Ik beluister muziekfragmenten bij Yahoo en Amazone en bestel de cd’s vervolgens bij BOL. Zij hebben een betere leveringsservice voor een vergelijkbare prijs.

Reageer op dit artikel