nieuws

De favoriete sites van…Ruud Martens (Independer)

Archief

Zeezeilen is de grote passie van Ruud Martens, directeur Operations & Sales bij Independer, de financiële vergelijkingssite en sinds kort ook tussenpersoon. Maar behalve voor zijn hobby, doet hij op internet ook handige ideeën op voor zijn werk.

www.quickquote.com
Op een aantal aspecten een voorloper onder de financiële sites. De meeste sites zijn als losstaand onderdeel in de organisatie ontwikkeld en neergezet. 24-uurs telefonisch advies en online checken van de status van aanvragen zijn voorbeelden hoe een site niet op zich kan staan, maar geïntegreerd moet zijn met alle achterliggende bedrijfsprocessen.
www.amazon.com
Een oude bekende, maar een perfect voorbeeld waar internet zijn waarde toevoegt en het leven heel wat simpeler maakt. Zo was ik op zoek naar een boek over Griekse kustwateren, aanbevolen in een Nederlandse reisgids. Nergens te krijgen in Amsterdam. Op Amazon had ik het boek binnen een halve minuut gevonden, inclusief twee recensies van lezers. De logistiek is perfect geregeld. Via een tracking-nummer kan je volgen waar je boek is en je krijgt een e-mailtje op de dag dat het boek is verzonden. Leuk idee om dat ook eens voor Independer uit te werken.
www.timeout.com
Ideale site voor de reizende toerist die een weekendje of weekje buiten Nederland wil doorbrengen. Zeker in steden als London, Parijs en New York is zoveel aanbod aan film, muziek, theater en cultuur dat een goede site heel wat zoekleed voorkomt. Snel even de nieuwste musical op Broadway opzoeken en via www.ticketmaster.com boeken.
www.hotmail.com
Absoluut de meest geraadpleegde site. Na heel wat keren verhuisd te zijn in de afgelopen jaren heb ik besloten om mij niet aan een provider te binden. De ellende om bij iedereen weer een nieuw mail-adres vastgelegd te krijgen is niet te overzien. Via hotmail weten oude vrienden me altijd te bereiken.
www.clipper-ventures.com
Een site die vorig jaar heel veel door mijn vrienden en familie is geraadpleegd. Hier werd dagelijks de voortgang en het leven aan boord van de zeven Clipper-jachten beschreven die in een wedstrijd voor amateurs rondom de wereld zeilden. Als wachtleider van het schip Thermopylae heb ik gedurende zes maanden en 35.000 kilometer zee, vele avonturen meegemaakt.
www.sailthatdream.com
Niet zozeer geliefd om de site zelf, maar de personen erachter waar de content over gaat. Wat deze mannen en vrouwen op de wereldoceanen allemaal meemaken is onvoorstelbaar. Alex Thomson, een Brit van slechts 25 jaar en winnend skipper in de Clipper-race, heeft zojuist de Europe 1 New Man Star race voltooid. Een zeilwedstrijd waarin men solo zeilt van Plymouth, UK naar Newport, USA. (Dezelfde race waar Harry Vogel, gesponsord door Levob aan deelnam).

Reageer op dit artikel