nieuws

De favoriete sites van … Niels Mourits (NVA)

Archief

Van de gemeente Amsterdam stapte Niels Mourits in maart van dit jaar over naar de voor hem onbekende verzekeringswereld en werd directeur van de brancheorganisatie NVA. Hij maakt veelvuldig gebruik van internet: bijvoorbeeld om uit te vinden wanneer en waar hij op het volleybalveld moet staan.

www.nva.nl
Ik kan het niet laten om toch onze eigen site te noemen, die bestaat uit een publiek deel en het NVA-net voor de leden. De voorbereidingen van de site waren in een gevorderd stadium toen ik bij de NVA in dienst trad. Zo werd ik nog voor een stukje betrokken bij de afronding. Natuurlijk probeer ik regelmatig even langs te surfen. Ben dan steeds blij verrast met de actualiteit.
www.amsterdam.nl
In mijn vorige functie werkte ik bij de gemeente Amsterdam. Ik was daar onder meer belast met de coördinatie van het informatiebeleid binnen de gemeente. In die hoedanigheid kreeg ik ook bemoeienis met www.amsterdam.nl. De site is vorig jaar ingrijpend gewijzigd. Ik surf graag naar deze site. De hoeveelheid en soort informatie is voor een Amsterdammer steeds een lust om op te nemen.
www.vituscollege.nl
Ik heb inmiddels twee dochters op het Sint Vituscollege in Bussum. Met mijn drukke dagelijkse bezigheden heb ik soms het gevoel dat ik niet helemaal bij ben met de informatie van de school. Hoe gemakkelijk is het dan om even te surfen naar www.vituscollege.nl. Informatie in woord en beeld, redelijk actueel, en vult snel de leemtes op.
www.altavista.com
Fascinerend vind ik het bekende zoekprogramma www.altavista.com, met zo snel toegankelijke informatie. Soms surf ik over het net, via altavista, en voel mij dan werkelijk in het virtuele heelal.
www.nevobo.nl
Natuurlijk heb ik een warm hart voor informatie over diverse sporten. Ik volleybal al vele jaren en volg met belangstelling de verrichtingen van ons nationale herenteam. Maar ik zoek ook in de competitieprogramma’s wanneer ik moet spelen: www.nevobo.nl. Dezer dagen ga ik nogal eens naar www.sport.nl. Daar vind je alle informatie over de olympische spelen. Om ’s avonds laat even bij te lezen; een site die mij aanspreekt!

Reageer op dit artikel