nieuws

De favoriete sites van… Niek Hoek (Delta Lloyd Nuts Ohra)

Archief

Niek Hoek (lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd Nuts Ohra) houdt de innovatieve buitenlandse websites op verzekeringsgebied goed in de gaten. Je weet maar nooit of je er je voordeel mee kan doen. In zijn vrije tijd surft hij vaak naar sites over zeilen, zijn grote hobby.

www.schwab.com
Schwab en concurrent Etrade (www.etrade.com) hebben in Amerika een virtuele bom gelegd onder het traditionele financiële bastion. Beleggers kunnen op deze sites hun eigen portefeuille samenstellen, deze online beheren en orders doorgeven. Op basis van het koop- en verkoopgedrag van de individuele belegger geven de beide sites ook nog persoonlijke tips. Het zijn eigenlijk de meest directe toepassingen van de onbeperkte mogelijkheden van Internet.
Een deel van het succes volgt uit de combinatie van hun online activiteiten in samenspel met hun kantorennetwerk. Voor Delta Lloyd ligt er overduidelijk een kans/uitdaging om een succesvolle en optimale afstemming tussen online activiteiten en de (fysieke) adviseur te realiseren! Als financieel verantwoordelijke bestuurder zoek ik deze sites regelmatig op om de vinger aan de pols te houden. Als dit de toekomst is, zullen we moeten anticiperen.
www.quicken.com
Quicken is ook zo’n revolutionaire site op het gebied van financiële dienstverlening en is uitgegroeid tot een geduchte concurrent voor de traditionele aanbieders. Quicken levert een totaal pakket: online bankieren, financiële planning, schade-, pensioen- en levenproducten. Bovendien geeft deze site op maat gesneden, persoonlijk advies.
www.insweb.com
In dit rijtje van nieuwe ontwikkelingen op het net, die rechtstreeks met onze eigen activiteiten te maken hebben, kan Insweb niet ontbreken. Insweb is niets meer of minder dan een virtuele tussenpersoon, waar de gebruiker zijn eigen financiële profiel kan samenstellen en de consequenties daarvan kan doorrekenen. Vervolgens kan hij producten en tarieven van verschillende maatschappijen vergelijken om ten slotte tot afsluiting over te gaan. Een ontwikkeling die wij samen met het intermediair scherp in de gaten zullen houden.
www.lvcup.com
De site van de Louis Vuitton Cup. Voor zeilliefhebbers de America’s Cup. Even ’s ochtends vroeg kijken hoe het gaat. Paul Cayard met America One wint race 7 van Prada, de Italianen. Je kan virtueel aan boord meezeilen. Een super spannende serie zeilraces.
www.5point5.org
De site van de 5.5 meter zeilclub. Schitterende foto’s van deze groot uitgevallen draken. Altijd leuk om even naar je eigen boot te kijken (Dutch Fleet). Nederland 8 Vinga: het blijft een schoonheid. Aan de wedstrijdresultaten is te zien dat wij van Paul Cayard nog veel kunnen leren.
www.brutalemeiden.nl
De favoriete chat-site van mijn elfjarige zoon Niels. Leuk te zien dat mijn kinderen al zo goed de weg weten op het web.

Reageer op dit artikel