nieuws

De favoriete sites van… Kees Dullemond (Dullemond Bedrijfsadvies)

Archief

Kees Dullemond, directeur van het organisatie-adviesbureau voor het intermediair Dullemond Bedrijfsadvies, vindt Internet een fantastisch medium. Hij gebruikt het medium voor de dagelijkse gang van zaken op kantoor, maar ook privé surft hij regelmatig op het net. Hij koopt zijn boeken via Internet, en ook zijn auto heeft hij zo aangeschaft.

www.nos.nl
Een bijzonder informatieve site omdat het een combinatie geeft van geprinte informatie en wat op het NOS Journaal gevolgd kan worden. De ramp in Enschede, de actuele informatie hierover en de consequenties ook voor de verzekeringsbranche, zijn daar te vinden. w
www.kvk.nl
Snelheid is een belangrijk begrip in deze wereld. Een goed voorbeeld van Internet als hulpmiddel in mijn dagelijks werk, is de site van de Kamer van Koophandel. Informatie verkrijgen over rechtsvormen, directie en bevoegdheden, juiste jaren van inschrijving en dergelijke is voor ons van belang. Moest je vroeger op een uittreksel van de Kamer van Koophandel drie tot vijf dagen wachten, nu heb je binnen tien seconden de gegevens op je bureau.
www.overheid.nl
Als je weet wat je zoekt, ligt met het Internet de wereld aan je voeten en de informatie voor het grijpen. Alle informatie over het koningshuis, de Staten-Generaal en de lagere overheden tref je aan op deze site.
www.biblionet.nl
Deze site biedt hulp bij het lokaliseren van titels van boeken die zich in Nederlandse bibliotheken bevinden. Je krijgt hiermee namelijk de entree tot de openbare en de universiteitsbibliotheken in Nederland.
www.albertheijn.nl
Een mooi voorbeeld van de invloed van een site op het dagelijkse leven is de Thuisservice van Albert Heijn. Naast het feit dat het een mooie site is, biedt hij wat de consument in toenemende mate wil: gemak. Alle boodschappen worden op een door u gewenst moment thuis bezorgd. Ik beschouw deze site als een voorbode van waar veel distributiekanalen en leveranciers van verschillende branches mee aan de slag zullen gaan.
www.valthorens.com
Ik ga graag skiën. Maar nogal laat in het seizoen, namelijk begin mei. Dan is het extra spannend om te weten hoe het met de sneeuw- en skiomstandigheden is. Even op de site kijken en je bent weer gerustgesteld. Bij aankomst bleek het nog te kloppen ook.
www.vvv.nl
Actuele informatie over activiteiten en bijvoorbeeld fietsroutes zijn op deze site te vinden. Fietsen doe ik erg graag, zowel in Nederland als in het buitenland. Twee weken geleden stond Luik-Bastenaken-Luik op de agenda. Meer informatie over fietsmogelijkheden haal ik ook regelmatig van de ANWB-site af.
www.gratiz.nl
Naast vele nuttigheden is er een enorme hoeveelheid waanzinnigheden op het Internet te vinden. In strijd met al het streven naar efficiency en informatievoorziening is een bezoekje aan deze site misschien wel nuttig. Een idioot overzicht van aanbiedingen, gratis te verkrijgen artikelen et cetera.

Reageer op dit artikel