nieuws

De favoriete sites van…Jan de Mos (Ordina Finance)

Archief

Jan de Mos, oud-directeur van Vektis, kan men gerust de motor achter de ontwikkeling van de statistiek in particuliere ziektekostenverzekeringen noemen. Informatie-architect De Mos is na ruim twintig jaar in de verzekeringsbedrijfstak nu weer terug in de automatiseringsbranche als interim-manager en senior-consultant bij Ordina Finance. Uit zijn favoriete sites blijkt dat hij de zorgsector nog steeds een warm hart toedraagt.

www.startpagina.nl
Sinds kort mijn favoriete vertrekpunt voor het surfen op Internet. Gegroepeerd naar onderwerp zijn de belangrijkste sites aangegeven. Dat bespaart mij de moeite om eigen bookmarks netjes te onderhouden. Voor het zoeken op onderwerp staat de zoekmachine van AltaVista klaar. Daarmee wordt het enorme aanbod aan informatie hanteerbaar.
www.gezondheidsnet.nl
Uit een recent Amerikaans onderzoek bleek dat 40% van de surfers op zoek is naar informatie over het thema gezondheid. Dus snel even een uitstapje gemaakt naar www.gezondheidsnet.nl waar uit een OESO-rapport blijkt dat Nederland tot de gezondste landen van de OESO behoort. Kritischer geluiden zijn er over het gebrek aan efficiency en de rol van de verzekeraars hierbij.
www.independer.nl
Nederlanders zijn over het algemeen prijskopers. Aanbieders spelen daar op in. Eén van de nieuwelingen is Independer, waarin fors is geïnvesteerd. De prijsvergelijking voor ziektekosten oogt simpel. Je moet er wel op vertrouwen dat zij beschikken over volledig en juiste informatie. Klanten van het intermediair worden in ieder geval mondiger.
www.behr.nl
Als voorzitter van een Studiebeleggingsclub moet je natuurlijk ook op de hoogte blijven van de beursontwikkelingen. Eén van mijn favorieten is de vernieuwde site van ABN Amro online-investor (www.abnamro.nl/beleggen). Een andere leuke beleggingssite is die van Bèhr de Ruiter (www.behr.nl). Je kunt op eenvoudige wijze meerdere portefeuilles beheren, die automatisch worden bijgewerkt met de actuele koersen. Hier kunnen de verzekeraars met unit-linkedproducten nog wat van leren.
www.baobab.nl
Verre reizen is een van mijn favoriete hobby’s. Via Internet kun je alvast een voorproefje nemen. Gaan we dit jaar naar Afrika, India of toch maar naar Canada? Snel even naar een van de aanbieders toe gesurft: Baobab.nl. Van alle drie de bestemmingen de complete reisbeschrijving uitgeprint om op het gemak de keuze te kunnen maken.
www.classicfm.nl
Je hoort een mooi nummer op de radio, je hebt de aankondiging gemist en je weet niet door wie het werd gespeeld. Herkent u dat? Vroeger belde je dan de omroep en na lang wachten en vele malen doorverbonden te worden, kon je er wel achter komen. Perfect is de service van Classic FM. De gehele programmering staat op Internet. Je hoeft nu alleen nog maar de dag en de tijd te onthouden en je vindt direct alle informatie. Wat nog ontbreekt, is een automatische doorkoppeling voor het bestellen (Free Record Shop: wakker worden!).

Reageer op dit artikel