nieuws

De favoriete sites van …Jacques van Ek (ASR)

Archief

Jacques van Ek (vice-voorzitter raad van bestuur ASR) vindt zichzelf nog geen échte fanatieke Internet-gebruiker. Af en toe roept hij zelfs de hulp in van zijn zoon, verklapt hij. De financiële dienstverleners en de verzekeringsvakbladen op Internet kunnen op zijn warme belangstelling rekenen.

www.elsevierweekblad.nl
Een interessant begin van nieuwe zoektochten op Internet is deze site. Na de eind vorig jaar verschenen special over Internet, gebruik ik deze site af en toe als een prima alternatief voor www.startpagina.nl.
www.askjeeves.com
Bij ons thuis het favoriete zoekprogramma. Je tikt een vraag in en alle mogelijkheden worden snel en overzichtelijk op een rijtje gezet. ‘Joost mag het weten’.
www.verzekeraars.org
Om de ontwikkelingen op Internet bij de concurrentie goed te kunnen volgen, surf ik met enige regelmaat via deze site naar die van andere maatschappijen. En zo kom ik dan ook terecht bij de volgende sites.
www.aex.nl
Om snel een totaaloverzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen op de beurs. Ook te gebruiken om de achtergronden van ontwikkelingen te achterhalen.
www.dnb.nl
Via de website van De Nederlandsche Bank kom je snel terecht bij allerlei financiële informatie, of dat nu nationale of internationale onderzoeken zijn, of informatie over de euro, of allerlei statistische gegevens.
www.news.bbc.co.uk
Een goede kwalitatieve nieuwsgaring is de BBC wel toevertrouwd. Altijd actueel, met goede verwijzingen naar achtergronden over een veelheid aan onderwerpen.
www.uefa.com
Veel tijd voor hobby’s is er niet, maar voor voetballen maak ik toch een uitzondering. En dan kun je via deze site toch aan heel wat achtergrondinformatie komen. Niet alleen nationaal, maar ‘all over Europe’.

Reageer op dit artikel