nieuws

De favoriete sites van …Gerrit Schipper (ABZ)

Archief

Gerrit Schipper, directeur van ABZ, vindt Internet een fantastisch medium. Hij zit dan ook vaak op Internet, vooral op Amerikaanse sites, maar hij heeft gemerkt dat hij met een paar favorieten bijna al zijn informatie kan verzamelen.

www.smarthome.com
Ik ben nogal gek op allerlei elektronische speeltjes en daar vind je er nogal wat van op deze Amerikaanse site. Een enorme hoeveelheid informatie en producten om je huis volledig te automatiseren.
www.mp3.com
Je vindt hier werkelijk alles over digitale muziek en heel veel gratis. Zelden zie je zoveel muziek bij elkaar, allerlei genres en veelal gratis te downloaden.
www.boating.com
Voor een andere hobby kan ik mij op deze website erg uitleven. Erg nuttig zijn de vele links. Je kunt nauwelijks bevatten dat er zo ontzettend veel informatie over een onderwerp bij elkaar gebracht kan worden.
www.links2go.com
Over links gesproken. Dit is ook zo’n bijzonder adres. Er is nagenoeg geen onderwerp dat daar niet te vinden is.
www.reisindex.nl
Wil je op reis, dan is www.reisindex.nl zeker aan te bevelen. Ook weer zo’n typische verzamelsite die als een van de beste Nederlandse reisportals gezien kan worden.
www.lokatienet.nl
Zoek je iets dichter bij huis, dan is deze website wel wat. Dit is een handig hulpmiddel waar je niet alleen snel adressen en postcodes kunt vinden, maar ook de snelste route er naar toe.
www.insure.com
Zakelijk gezien kijk ik regelmatig naar www.insure.com. Hier tref je veel informatie aan over de Amerikaanse verzekeringsmarkt. En hoewel het erg op de Amerikaanse markt gericht is, vind je er nieuws over software, hardware en de laatste trends. De aanwezige links helpen dan weer om je kennis over bepaalde zaken te verdiepen.
www.fortune.com
Zakelijke informatie en nieuwe trends is ook volop te vinden op de site van dit Amerikaanse tijdschrift. Dit is naar mijn mening toch een prototype van een goed online magazine. Veel en regelmatig vernieuwde artikelen met goede links naar achtergrondinformatie. Internet, je kunt er eigenlijk niet meer buiten.

Reageer op dit artikel