nieuws

De favoriete sites van… Frans Heus (Generali)

Archief

Frans Heus, algemeen directeur van Generali, heeft een gevarieerd overzicht van favorieten samengesteld. Het nieuws komt van het Financieele Dagblad, de beurs wordt gevolgd via de website van de AEX en ook voor wijnen, muziek en Frankrijk heeft hij volop aandacht.

www.aex.nl
De AEX-website geeft een goed overzicht van de koersen en biedt daardoor belangrijke informatie voor onze klanten en onze eigen afdeling Beleggingen.
www.ineas.nl
Niek Ligtelijn, de oprichter van Ineas, is een bekende. Daarnaast zijn wij natuurlijk als verzekeraar zeer geïnteresseerd in online, interactieve initiatieven binnen de branche. Boeiend is ook dat de activiteiten van deze site verder reiken dan de grens. Het moet wel een karwei zijn om een dergelijke site goed up-to-date te houden.
www.anac.nl
Een voorbeeld van een assurantiekantoor online. De website is gebruikersvriendelijk door een duidelijke opbouw en een smaakvolle grafische vormgeving, hetgeen overigens niet ten koste gaat van de snelheid. Anac positioneert zich als administratieve partner voor het intermediair.
www.hfd.nl
Het Financiëele Dagblad is een goede financiële krant met waardevolle achtergrondartikelen en een hoge kwaliteit van journalistiek en coverage. Handig is dat alle berichten op volgorde van datum zijn terug te vinden.
wijn.pagina.nl
Op deze site zijn diverse wijngerelateerde links te vinden. Mijn belangstelling voor deze pagina komt voort uit het feit dat ook Generali beschikt over een gevarieerde wijnlijn.
www.prs.net
Deze site is favoriet vanwege mijn interesse voor muziek. Het geeft een overzicht van een uitgebreid repertoire van klassieke muziek in midi-formaat, dus wel snel te beluisteren maar niet de mooiste kwaliteit.
www.classical.net
Meer dan duizend beoordelingen van uitvoeringen van klassieke concerten op CD. Repertoire overzicht, koopgids, aanbevelingen, componisteninformatie en veel links.
vrndproject.com
Een bijzondere benadering van de kathedraal de Notre Dame. De virtual-realitydemo is erg groot, maar zeker de moeite waard.
www.heemlanden.nl/falink.htm
De interesse voor Frankrijk en alles wat ermee verbonden is, is verklaarbaar doordat mijn dochter en kleinkinderen en diverse goede vrienden hier wonen. De site biedt doorklikmogelijkheden naar allerlei andere Frankrijk-gerelateerde sites.
www.dinnersite.nl
Uitgebreid restaurant-overzicht voor Nederland. In aanbod zeer compleet, maar helaas weinig diepgang en bij uitzondering is het mogelijk elektronisch te reserveren.

Reageer op dit artikel