nieuws

De favoriete sites van Arjen van Dun (Optima)

Archief

Voor Arjen van Dun, directievoorzitter en mede-oprichter van de franchiseketen Optima, heeft internet lange tijd op een laag pitje gestaan. “Sinds anderhalf jaar verdiep ik mij intensief in vooral de mogelijkheden van internet en e-commerce voor ons bedrijf. Datgene dat ik nu nog met internet doe, is dan ook helemaal hierop gericht.”

www.startpagina.nl
Alle mogelijkheden van internet kwamen als een ‘geweldgolf’ over mij heen. Alle zoekmachines, startmogelijkheden, onderwerpen, banners et cetera vind ik voor het merendeel een chaos. Het knappe van de startpagina vind ik de perfecte manier om vanuit een logische tenaamstelling terecht te komen bij die dienst waar je naar zoekt. Verder kan je op een geordende manier de keus maken waar je verder naar toe wil. Mijn grootste probleem met de meeste pagina’s is dat ik ze veel te druk vind en te lang moet zoeken.
www.detelefoongids.nl
Wederom een dienst die gemak uitstraalt, logisch is om te vinden en (in principe) actueel is. Deze pagina is een mooi voorbeeld van het feit dat de nieuwe techniek wel degelijk essentiële zaken verandert. Geen rijen met telefoonboeken meer op de plank, die regulier bijgewerkt moeten worden en waaraan tussentijds niets verandert. In zo’n korte tijd zijn dit soort boeken eigenlijk hopeloos ouderwets geworden.
www.kranten.com
Ik kom niet dagelijks aan de krant toe. Natuurlijk ligt dat aan mijn eigen tijdsindeling. Maar naast de gezamenlijke maaltijden met mijn gezin, gaat de gehele dag op aan het werk. Ik ben gek op nieuws, het liefst zou ik dagelijks meerdere kranten lezen. De ontdekking van deze pagina was voor mij een grote uitkomst. Ik vind het heerlijk om in razendsnel tempo de belangrijkste nieuwsfeiten van meerdere kranten tot mij te nemen. Ik geloof er echter niet in dat internet de complete rol van de fysieke krant gaat overnemen.
www.independer.nl
Deze pagina is niet mijn favoriete site vanwege de klantvriendelijkheid. Ik denk dat dat continu verbeterd kan en moet worden. Het mooie van Independer vind ik dat zij continu naar nieuwe mogelijkheden zoeken om de klant op optimale wijze virtueel te bedienen op het gebied van assurantiën en financiële dienstverlening. Hoe goed wij daar met z’n allen ook over nadenken, voorlopig moeten wij constateren dat wij er nog steeds niet genoeg in slagen.
www.eurobench.com
Deze pagina biedt mij de mogelijkheid om op financieel, economisch gebied zeer goed bij te blijven. Om het goed te doen zou je deze pagina dagelijks een aantal keer moeten raadplegen; dat haal ik niet. Maar zeer frequent even kijken, gebeurt.
www.consumentengeld.nl
Een pagina die ik van belang vind voor onze activiteiten om geïnformeerd te zijn en blijven wat de consument en haar belangengroepen bezig houdt. In onze branche denken wij (te) vaak voor de consument. Zowel deze pagina als de pagina van de Vereniging Eigen Huis (www.veh.nl) informeren de consument, als het goed is, op een objectieve manier. Ik zie het raadplegen van deze sites als ‘sfeer proeven’.

Reageer op dit artikel