nieuws

De favoriete sites van…Ansfried Snijders (Basic-life)

Archief

Als Ansfried Snijders, directeur van Basic-life, heel eerlijk is dan moet hij toegeven dat hij het Internet vooral privé gebruikt. Voor muziek- en veilingsites scoren hoog.

www.ebay.com
We hebben een grote verzameling pinocchio-poppen. Op vlooienmarkten vinden we geen nieuwe exemplaren meer, maar het aanbod op deze Amerikaanse veiling-site is werkelijk overweldigend. Dankzij Ebay hebben we onze collectie flink uit kunnen breiden. Elke verzamelaar kan hier zijn hart ophalen.
www.imdb.com
Deze site is de digitale versie van mijn al lang verouderde ‘Wie is Wie in de Film?’. Heel eenvoudig zoek je op naam van acteur, regisseur of titel van een film en vind je alle relevante informatie. Het mooie is dat er allerlei kruisverbanden worden gelegd, waardoor je bezig blijft. Twee filmsites voor de freaks: www.vertigo.org/cliches.html met een overzicht van stereotypen in films en www.movie-mistakes.com met een opsomming van inconsistenties, voor als je eens met een andere bril op naar een film wilt kijken.
www.nits.nl
Deze zeer veelzijdige band heeft een bijzondere plaats in mijn hart. Gedurende de afgelopen vijftien jaar heb ik alle tournees een of meerdere malen bezocht. Deze site biedt allerlei informatie, die regelmatig wordt vernieuwd. Leuk is de knop ‘tours’, met een link naar een pagina van een fan, die gedurende de afgelopen 23 jaar alle concerten gedetailleerd heeft beschreven.
www.hermitagemuseum.org
Een advertentie van IBM leidde me naar deze site, die een impressie geeft van dit museum in St. Petersburg. Bijzonder is de virtual tour, waarmee je naar believen in zalen kunt rondkijken.
www.oor.net
De papieren versie lees ik al jaren, op het net bieden ze wat extra’s. Zoals een index van de afgelopen jaargangen, en binnenkort een historisch overzicht van cd-recensies.
www.volkskrant.nl
Een overzicht van links naar opvallende sites haal ik van www.volkskrant.nl/media/siteseeing en www.emerce.nl. Deze laatste is voor e-commerce en e-service bedrijven een goede bron van informatie. Veel aardige artikelen en achtergrondinformatie over de nieuwe economie.
www.father-business.nl
Een vacaturesite – ze noemen het zelf casting en coaching- die opvalt door z’n prachtige vormgeving. Zeer origineel en gemaakt door hetzelfde bureau als de site van Basic-life.

Reageer op dit artikel