nieuws

De favoriete sites van ¼Frans van Rijn (ONVZ)

Archief

Toen AM commercieel directeur Frans van Rijn van ONVZ vroeg of hij zijn favoriete sites kon opgeven, dacht hij daar zo mee klaar te zijn. “Dat blijkt in de praktijk toch even tegen te vallen. Niet bij gebrek aan favoriete sites, maar dat lijstje is eerder te lang dan te kort. Opmerkelijk is ook dat de lijst van favoriete sites op mijn werk heel anders is ingevuld dan thuis. Nooit zo bewust bij stil gestaan”, aldus Van Rijn.

www.aex.nl
Er zijn twee sites die zowel privé als zakelijk terug blijken te komen en dit zijn tevens mijn meest bezochte sites (overigens iets anders dan de meest favoriete): namelijk www.aex.nl en www.startpagina.nl. Het grote probleem van internet is dat er zoveel informatie opstaat, dat het steeds moeilijker wordt bij die informatie te komen die je zoekt en te beoordelen of deze compleet is. Daarom is de startpagina voor mij onmisbaar en door de overzichtelijkheid ook een van mijn favorieten. De aex-site en www.bloomberg.com zijn onmisbaar als belegger, maar bij dalende koersen niet altijd favoriet.
schilderijen.pagina.nl
Thuis ziet het lijstje er plotseling heel anders uit en dat is maar goed ook. De geest wil ook wel eens wat anders dan verzekeringen en financiën. Muziek en kunst zijn, naast het werk, twee wel heel belangrijke factoren in mijn leven. Daarom op mijn pc thuis favorieten als schilderijen.pagina.nl en antiek.pagina.nl maar ook www.napster.com. De twee kunstsites geven een fantastisch overzicht op het gebied van antiek en beeldende kunst. Het is echt ongelooflijk hoeveel informatie wordt aangeboden op deze twee sites. Wat is heerlijker dan op een regenachtige zondagmiddag hier urenlang te vertoeven. In een tweede leven word ik kunsthandelaar. Napster staat er niet alleen voor mij bij, maar vooral ook voor mijn kinderen, die er niet van weg zijn te slaan. Een heel fascinerende ontwikkeling dat downloaden en distribueren van een product op deze manier. Nu nog ervoor betalen, dan kunnen ze ook gewoon in de lucht blijven.
www.price.com
Dit brengt mij direct op de handelaar in mij, en je goed oriënteren op prijs bij een belangrijke aankoop. Dat kan heel goed op www.price.com; jammer dat het een Amerikaanse site is: hij is beter dan de andere sites op dit gebied die ik ken.
www.dailalama.com
Toch even terugkomen op dat tweede leven van mij. Sinds mijn vakantie in India is mijn kijk op zaken als leven en dood op zijn minst bewuster geworden. Een bijzonder land en vooral met fantastische mensen en een bijzondere kijk op normen en waarden. Een aanrader voor iedereen om te bezoeken. Daarom is www.dailalama.com nog steeds een site die ik regelmatig bezoek en dan vooral het deel ‘training the Mind’. Dan ben ik weer even in India, althans voor wat betreft een andere en bewustere kijk op het leven.
www.heavens-above.com
Tot slot een favoriet die er nog maar kort op staat www.heavens-above.com. Na het ingeven van je woonplaats kun je op deze site precies zien welke satelliet hoe laat boven je huis verschijnt. Deze site bezocht ik toen de Mir naar beneden zou komen. Ik blijf tenslotte verzekeraar en die willen wel risico’s nemen, maar alleen als deze te vermijden zijn of te voorzien.

Reageer op dit artikel