nieuws

De favoriete sites van ¼.Bernhard van Oranje (Scaramea)

Archief

Als directielid van Achmea-dochter Scaramea is Bernhard van Oranje verantwoordelijk voor de gratis provider NokNok. Van Oranje loopt al enige tijd mee in de internetwereld. Shop.nl en Clockwork zijn zijn geesteskinderen. Zijn favoriete sites laten de nieuwste internetsnufjes zien en zijn volgens hem veelal ‘de eerste stap naar een nieuw tijdperk’ .

www.rusure.com/
R U Sure is weer een geweldige concept van de makers van ICQ. Je kan een shopping agent downloaden waarmee je vlak voordat je iets online koopt nog de prijs kan vergelijken met andere aanbieders (are you sure?). Dit maakt de markt weer transparanter, en dus weer een stap dichter bij de vrije-markthypothese waar ook MrFinch een bijdrage aan levert.
www.xoip.nl
De eerste echte Unified Messaging dienst in Nederland. Waar je had verwacht dat een groot telecombedrijf deze dienst zou aanbieden, is het de startup Xoip die zorgt dat ik overal waar ik ben mijn faxen kan lezen, voicemail en mail kan bekijken en luisteren. Simpel, snel en het begin van het tijdperk dat je nog maar één dienst en telefoonnummer nodig hebt voor al je communicatiewensen.
www.cductive.com
Op deze site kan ik een eigen cd samenstellen die vervolgens drie dagen later in de brievenbus ligt. Het aanbod is nog niet echt spannend, maar dit is nog maar het begin. De volgende stap is natuurlijk het downloaden van de uitgekozen muziek, zodat het fysieke transport van de cd overbodig wordt.
www.1to1.com
Customer Relationship Management wordt steeds meer van essentieel belang voor ondernemingen. Internet en andere technologieën zorgen ervoor dat dit ook betaalbaar (en dus bereikbaar) wordt voor een groot gedeelte van het bedrijfsleven. Don Peppers en Martha Rogers hebben een aantal zeer gerenommeerde boeken geschreven over dit onderwerp (bijv. ‘Enterprise One to One’).
www.standard.com/
Op Internet gaan de ontwikkelingen erg snel. Ik besteed dan ook een groot deel van mijn tijd om bij te blijven bij de laatste stand van zaken. Op de sites van www.zdnet.com/enterprise/e-business/ en www.ecommercetimes.com/ kom dan ik ook wekelijks. Ook Tornado insider (www.tornadoinsider.com/), een tijdschrift voor Internet en/of hightech start-ups in Europa, bezoek ik vaak.
www.octopus.com/
Het einde van de grote portals? Octopus is de perfecte startpagina, omdat het software is waardoor je de startpagina kan samenstellen. Met behulp van Meta-browsing kan je onderdelen kiezen van verschillende sites en daarmee je eigen gepersonaliseerde homepage maken.

Reageer op dit artikel