nieuws

De favoriete sites van¼ Frank Rosenmuller (Royal Nederland)

Archief

Frank Rosenmuller is als directeur van een levensverzekeraar die vrijwel uitsluitend werkt met beleggingsfondsen zeer geïnteresseerd in de beurskoersen. Zijn favoriete sites laten dat duidelijk zien. Maar ook de wat minder serieuze sites hebben zijn aandacht.

www.debeurs.nl
Als levensverzekeraar die vrijwel uitsluitend met beleggingsfondsen werkt, is deze site voor mij onmisbaar. De meest recente koersontwikkelingen, nieuws en achtergrondartikelen onder handbereik en beschikbaar op het moment dat ik er behoefte aan heb. Biedt een redelijk tegenwicht aan de ‘nog betere’ informatiestromen waar onze beleggingsmanagers over beschikken. Ook voor de privé-belegger biedt deze site up-to-date informatie.
www.nrc.nl
Om meerdere redenen is dit een zeer belangrijke site voor mij. Deze site geeft toegang tot veel diensten van NRC Handelsblad en tot een selectie van artikelen. Recentelijk is daar een archiefservice voor abonnees aan toegevoegd. Ook de link met Nyfer en wel die waarin de maandelijkse ranking van de beursgenoteerde beleggingsfondsen staat vermeld, is voor mij een must. Royal biedt vier van deze fondsen aan die regelmatig in de top van deze ranking voorkomen. Dus elke maand is het weer spannend om te zien hoe wij het ten opzichte van onze concurrenten hebben gedaan.
www.theonion.com
De boog kan niet altijd gespannen staan en dus wordt met enige regelmaat deze site door mij bezocht. The Onion doet zich voor als een serieuze krant en verschijnt ongeveer wekelijks met uitermate boeiende artikelen met bijbehorende komische foto’s. Zoals “Vacationing woman thinks cats miss her”. Tijdens het lezen besef je dat het niet waar kan zijn wat er geschreven wordt, maar het is zo knap gedaan en met een humor die ik zeer waardeer, dat ik iedere keer weer uitkijk naar de volgende aflevering.
www.doggy.net
Ons gezin heeft besloten dat er een hondje moet komen. In ieder geval de kinderen en ik zijn daar een groot voorstander van en dat is in ons gezin een meerderheid. Op deze site kun je dan veel voorbereidend werk verrichten. Veel informatie over de rassen en hun kenmerken met foto’s van de honden. Vooral leuk om met de kinderen gezamenlijk te bekijken. Verder informatie over voeding, verzorging e.d.
www.egg.com
Een fraaie virtuele verzekeraar in Engeland tref je op deze site aan. Alhoewel wij in Nederland een echte intermediairmaatschappij zijn, is het toch goed om regelmatig kennis te nemen wat er op internetgebied in onze bedrijfstak aan ontwikkelingen plaatsvinden. Deze site is opgezet als een virtuele bank van Prudential, maar biedt sinds enige tijd ook verzekeringsproducten. Het is een fris ogende site geworden met een groot gebruikersgemak. Dat laatste heb ik op veel andere verzekeringssites wel eens gemist.

Reageer op dit artikel