nieuws

De droom van Borst

Archief

“Droom gerust over het ideale kasteel, maar doe dat liever ’s nachts”. Dit heeft Hans Wiegel opgemerkt over de ‘droom’ van minister Borst over een inkomensgerelateerde basisverzekering.

Minister Borst heeft al een paar keer gesuggereerd, dat zij veel voelt voor een basisverzekering met een inkomengebonden premie. In een brief aan de Tweede Kamer over de verzekering van oud-PTT’ers had ze het onlangs over “het mogelijke toekomstige ziektekostenstelsel op basis van belastbaar inkomen”. Omdat deze mening niet strookt met het regeerakkoord is ze in de Kamer op de vingers getikt. Ze verweerde zich met de opmerking dat ze als D66-politicus sprak en niet als ‘zorgminister’. In ZetN, het tijdschrift van Zorgverzekeraars Nederland merkte voorzitter Wiegel verder nog op dat er geen behoefte is om het huidige duale stelsel te verlaten.

Reageer op dit artikel