nieuws

De Amersfoortse verlaagt aov-premie en verlengt WGA-actie Inkomensverzekeraar

Archief

De Amersfoortse wil de aov-markt niet uit handen geven en verlaagt daarom de aov-premies voor zelfstandige ondernemers

Tevens heeft het bedrijf de WGA-actie verlengd en verbeterd. Tijdens een presentatie met als thema “Aov coach op het nieuwe speelveld” heeft De Amersfoortse het intermediair een aantal troeven in handen gegeven voor de aov-markt. Allereerst verlaagt de inkomensverzekeraar per 1 mei de premies voor de aov voor zelfstandige ondernemers met 5 tot 10%, afhankelijk van de beroepsklasse. Daarnaast is de starterskorting omgezet in een aanvangskorting voor alle ondernemers; deze actie loopt tot 1 januari 2007. Tevens heeft de Fortis-dochter de WGA-actie verlengd en aangescherpt. Wie vóór 1 juni een WGA-verzekering sluit, betaalt premie vanaf 1 mei en krijgt met terugwerkende kracht dekking tot 1 januari. Voor bestaande klanten is het inlooprisico vanaf 1 juni 2005 gratis meeverzekerd, voor nieuwe klanten vanaf 1 januari van dit jaar. Dat Nationale-Nederlanden eerder met een soortgelijke WGA-actie is gekomen, is bij De Amersfoortse niet onopgemerkt gebleven. “We willen deze markt niet uit handen geven en dan let je natuurlijk op de concurrenten. Door alle commotie rondom de nieuwe zorgverzekering hebben bedrijven en brancheorganisaties tot nu toe weinig tijd gehad om zich te verdiepen in de WIA-problematiek. We merken dat er nu meer aandacht voor is en daar spelen we op in”, licht Paul Gemke, sectormanager Employee-Benefits, toe. WW-dekking De Amersfoortse is geen voorstander van een WGA-gatverzekering met WW-dekking. Frank Romijn, directeur Zorg: “Wij willen de inkomensprikkel in onze WIA-producten handhaven.” Hij ziet nog volop kansen voor het intermediair in het aov-adviestraject. “Uit een onderzoek van MarketConcern blijkt dat 41% van de kleine werkgevers niet bekend is met de WIA.” Volgens Romijn heeft de aov-markt in de toekomst een geschat premievermogen van ? 1 mld.

Reageer op dit artikel