nieuws

De Amersfoortse stunt met WGA-verzekering Eigen Risico

Archief

De Amersfoortse heeft de 3-in-1 Verzuimactie gelanceerd. Werkgevers die elders verzekerd zijn en hun bestaande verzuimverzekering onderbrengen bij De Amersfoortse, krijgen een gratis WGA-verzekering Eigen Risico en gratis arbodienstverlening.

De inkomensverzekeraar garandeert tegelijkertijd dat de ondernemers nooit meer betalen dan voor hun huidige verzuimverzekering. “De afgelopen twee jaar is elke verzekeraar, ook De Amersfoortse, bezig geweest om verzuimpolissen over te nemen tegen 15% korting. Dat hadden we dit jaar weer kunnen doen, maar we wilden een totaaloplossing”, aldus Peter Scholten, commercieel directeur van De Amersfoortse. “Die 15% korting geven we nu niet meer, daarvoor in de plaats komt de gratis WGA-eigenrisicoverzekering en de gratis arbodienstverlening. De actie geldt alleen voor nieuwe klanten.”
Volgens Scholten hebben bestaande klanten zich niet bekocht gevoeld. “We hebben natuurlijk wel wat reacties gekregen en we zullen ook bij aflopende contracten goed naar de premie kijken.”
Scholten is van mening dat De Amersfoortse door deze actie het omzetvolume op de verzuimverzekeringen op peil houdt. “Het is een bewuste keuze.”
Fortis ASR
Fortis ASR maakt het sinds kort voor tussenpersonen mogelijk om digitaal de WGA Eigenrisicoverzekering aan te vragen via de speciale WGA Eigen Risico site. De eerste polis werd binnen tien uur geleverd aan Henk Zuidema van BNJWH Assurantiën uit Drachten. Hij ontving de polis per mail, inclusief uittredingsaanvraag en garantieverklaring.
De speciale site is in het leven geroepen in verband met de actieperiode voor de verzuimcombinatie van Fortis ASR. Deze bestaat uit de Ziekteverzuimverzekering, de Servicemodule Arbo-Zorg, de WGA Eigen Risicoverzekering en de Collectieve Ziektekostenverzekering. Klanten van Fortis ASR met een aflopende ziekteverzuimverzekering per 31 december van dit jaar, ontvangen bij verlenging van de verzekering met drie jaar 15% korting op de premie vanaf 1 januari 2008. Daarnaast ontvangen zij een premierestitutie van 15% over 2007.

Reageer op dit artikel