nieuws

De Amersfoortse past aov aan

Archief

Inkomensverzekeraar De Amersfoortse heeft de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen aangepast. Wijzigingen betreffen onder meer de acceptatie- en de eindleeftijd.

De maximaal te verzekeren eindleeftijd wordt voor bepaalde beroepen afhankelijk van de leeftijd waarop de ondernemer een aov sluit. Voorheen kon bijvoorbeeld een landbouwer maar tot zijn 60e een aov sluiten. Nu kan dat tot zijn 65e, mits hij de aov voor zijn 45e sluit. Als de aov na die leeftijd wordt gesloten, geldt wel de eindleeftijd van 60 jaar.
Verder heeft De Amersfoortse de acceptatieleeftijd aangepast. De maximale acceptatieleeftijd is nu afhankelijk van de eindleeftijd. De eindleeftijd van een verzekering minus vijf jaar bepaalt de maximale acceptatieleeftijd. De acceptatieleeftijd was voorheen 50 jaar.
Verder bedraagt de korting 55% te verdelen over de eerste drie jaar. Gebruikelijk is het eerste jaar 30%, tweede jaar 15% en derde jaar 10%. Deze indeling kan gewijzigd worden door het intermediair.
Dekking
Als de ondernemer na het sluiten van de aov binnen drie jaar een andere inkomensverzekering sluit en zo een Amersfoortse OndernemersPlan (AOP) tot stand brengt, geldt er een doorlopende korting van 5% op de aov. Deze doorlopende korting gaat in na de aanvangskorting.
De Amersfoortste breidt ook de voorlopige dekking uit. Was voorheen de voorlopige dekking beperkt tot het risico van arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval, nu verleent de verzekeraar voorlopige dekking op basis van de aangevraagde verzekering.

Reageer op dit artikel