nieuws

De Amersfoortse breidt collectieve ziektekostenmogelijkheden uit

Archief

De Amersfoortse heeft nu drie collectieve ziektekostenvarianten. Werknemers kunnen hierbij individueel een variant kiezen.

De Collectieve Ziektekostenverzekering is er in de varianten Standaard, Uitgebreid en Maximaal. De Amersfoortse had slechts één variant. Deze was vergelijkbaar met de huidige ‘Uitgebreid’. De varianten sporen niet met het individuele assortiment dat onlangs is gewijzigd (zie AM 14, pag. 26). Bij deze collectieve verzekeringen, die kunnen worden uitgebreid met tandartsdekkingen, kan de werkgever een contract sluiten voor een bepaalde variant. Maar hij kan ook een bepaalde werkgeversbijdrage toezeggen en de werknemers in de gelegenheid stellen om eventueel tegen bijbetaling te kiezen voor een uitgebreidere variant. De werknemers kunnen elk jaar, zonder medische waarborgen, van variant wisselen.
De collectieve ziektekostenverzekering kan deel uitmaken van het Amersfoortse PersoneelsPlan, een employee-benefitspakket dat, behalve de module ziektekosten (particulier en ziekenfonds), bestaat uit de module arbeidsongeschiktheid (verzuim, Pemba, WAO-gat, ongevallen, reis) en de module pensioenen en sparen (pensioen, ANW, sparen).
Varianten
De Standaard-variant is vergelijkbaar met de ziekenfondsdekking. De Uitgebreide-variant heeft een ruimere dekking voor onder meer thuisverpleging (tachtig in plaats van zestig dagen), medicijnen, fysiotherapie (volledige vergoeding), tandartskosten kinderen (f 750 in plaats van f 500), orthodontie (maximaal f 3.000), alternatieve geneeswijzen, en een ruimere kraamdekking. Hiermee vergeleken heeft de Maximaal-variant een ruimere dekking voor onder meer thuisverpleging (honderd in plaats van tachtig dagen), tandartskosten kinderen (volledige vergoeding) orthodontie (maximaal f 4.500), alternatieve geneeswijzen en een ruimere kraamdekking.
De varianten kunnen worden uitgebreid met de vier bestaande tandartsdekkingen Basis (maximaal f 500), Standaard (maximaal f 1.000), Uitgebreid (maximaal f 2.000), en Optimaal (geen maximum).

Reageer op dit artikel