nieuws

De Amersfoortse biedt optie tot beleggen

Archief

De Amersfoortse heeft twee beleggingsverzekeringen geïntroduceerd. Het betreft twee unit-linkedvarianten op het Amersfoortse 1.2.3 Pensioen en de Amersfoortse Spaarpolis.

Het gaat in feite om één beleggingspolis, met een lijfrentevariant (1.2.3 Pensioen) en een spaarvariant (Spaarpolis). De premies kunnen nu dus ook in ‘units’ worden belegd. De polishouder heeft de keuze uit vijf fondsen, waartussen één keer per jaar gratis kan worden geswitcht. Elke volgende switch kost f 75.
Het eerste fonds, Amsterdam EOE Index Fund, belegt in de AEX-index en wordt beheerd door ABN Amro. De andere vier Amersfoortse-fondsen worden door effectenbank Kempen & Co beheerd. Het zijn het Eurotop-100 fonds (aandelen), het Obligatiefonds (met 4% rentegarantie), het Stallingsfonds (kortlopende leningen en deposito’s) en het Mixfonds (met 2% rentegarantie).
De Amersfoortse houdt naast de basispremie en eventuele aanvullende risicopremies per jaar f 180 aan polisopslag in. Alvorens tot beleggen over te gaan, worden ook nog eerste en doorlopende kosten in rekening gebracht. Die zijn afhankelijk van de premiehoogte en de looptijd. Volgens De Amersfoortse komt dat neer op ongeveer 25-50%. Deze kosten worden overigens alleen in de eerste vijf jaar van de looptijd gerekend.
In geval van overlijden wordt 90% van de tot dan gerealiseerde waarde uitgekeerd. Dividend wordt bijgeschreven in de vorm van extra units of een hogere unitwaarde. Aan- en verkoopkosten bij switchen zijn 0,25%, terwijl jaarlijks 0,5% beheerskosten in rekening worden gebracht. Bij uitkering op de einddatum (tussen het 55ste en 70ste levensjaar van de verzekerde) worden geen verkoopkosten gerekend. Bij extra stortingen wordt geen polisopslag ingehouden.

Reageer op dit artikel