nieuws

DCE: geen f 6 mld aan online hypotheken

Archief

DCE Consultants verwacht dat over vier jaar minimaal 10% van de potentiële hypotheeksluiters in ons land via internet een offerte zal aanvragen.

Daarmee reageert het bedrijf op het interview met MoneYou-directeur Finbar Hage in AM 12, waarin wordt verwezen naar een onderzoek van DCE Consultants. “Hierbij zijn onjuiste gegevens genoemd. Er wordt gesteld dat DCE verwacht dat er in 2010 _ 6 mld aan online hypotheken afgesloten zal worden. Onze verwachting is echter dat internet de komende jaren een steeds grotere rol gaat spelen in de hypothekenmarkt en dan met name in de oriëntatie- en offertefase. De verwachting van DCE is eveneens dat de komende jaren het aantal offertes dat via internet wordt aangevraagd, flink zal toenemen. Wij verwachten dat in 2010 minstens 10% van de Nederlandse consumenten die op zoek is naar een hypotheek één of meerdere offertes via internet zal aanvragen.”

Reageer op dit artikel