nieuws

DBV laat lijfrentekapitaal beleggen door Prudential

Archief

Voor het beheer van expirerende lijfrentekapitalen is DBV Leven in zee gegaan met vermogensbeheerder Prudential Bache.

De Amerikanen zullen trachten de lijfrentevermogens (minimaal één miljoen euro) zo rendabel mogelijk te beleggen. Het DBV-product ‘Breng uw lijfrente naar de beurs’ is vooralsnog bedoeld voor uitgestelde lijfrenten.
Tijdens de uitstelperiode worden éénjarige lijfrenteverzekeringen gesloten en de overblijvende gelden belegd. De beleggingen vinden plaats in aandelen en obligaties; via Internet zijn inlichtingen over de eigen polis opvraagbaar.
Het product van DBV maakt gebruik van de zogenoemde ‘knipconstructie’, evenals de onlangs geïntroduceerde Vermogensgroei Lijfrente van Avéro. Een verschil is dat Avéro de uitkeringen maandelijks achteraf uit de beleggingspot onttrekt, terwijl DBV dat vooraf doet voor aankoop van een tijdelijk lijfrente.
DBV werkt aan een variant voor direct ingaande lijfrenten afkomstig van oud-regime kapitaalverzekeringen. Gedacht wordt aan de constructie van een theoretische levenslange lijfrente op basis van een aangenomen rendement van 8%, waarbij de feitelijk uitkeringen om de vijf jaar worden herrekend. Deze constructie hanteren ook Van Nierop, NN en Royal & SunAlliance.

Reageer op dit artikel