nieuws

DBV Hypotheken boekt productie van f 670 mln

Archief

DBV Hypotheken, onderdeel van DBV Leven, zegt vorig jaar een hypotheekproductie van f 670 mln te hebben geboekt. Daarmee zijn de doelstellingen ruimschoots overtroffen, aldus de maatschappij.

Volgens DBV Hypotheken (twaalf medewerkers) zijn in samenwerking met het intermediair zo’n drieduizend levenhypotheken gesloten, waarbij ruwweg een kwart van de financiering aflossingsvrij. Het daarbij behorende verzekerd bedrag bedraagt rond f 500 mln, aldus DBV. Het resultaat zou vooral te danken zijn aan de introductie van de Spaarinvest Hypotheek, een flexibele spaarhypotheek “tegen een scherpe prijs”. Als geldverstrekkers treden op: het Bouwfonds, ABN Amro-dochter MNF, en de Nationale Investeringsbank.
Voor dit jaar gaat DBV uit van een nieuwe productie van vijfduizend hypotheken, mede door het op de markt brengen van een effectenhypotheek (over twee maanden) en een universal/unit-linked levenhypotheek (over vijf tot zes maanden), aldus de levenmaatschappij.

Reageer op dit artikel