nieuws

Databank voor verzuimgegevens

Archief

Verzekeraars praten over een databank voor ziekteverzuimgegevens. Het Tweede-Kamerlid Schimmel (D66) was er als de kippen bij.

Sinds de Ziektewet is geprivatiseerd, worden niet langer op centraal niveau genormeerde verzuimgegevens verzameld. Om dit gemis te ondervangen zou een databank kunnen worden opgezet. Dit idee is onlangs geopperd tijdens een brainsessie van partners in de sociale zekerheid. Onder meer verzekeraars, uvi’s en arbodiensten spraken toen over preventie en reïntegratie.
“Sommige kranten schreven dat zo’n databank er komt, maar zo ver is het nog niet”, zegt Verbondsvoorlichter Willem Terwisscha. “Partijen hebben besloten er over te praten. Wanneer, is nog niet bekend.”
Het Kamerlid Schimmel was er als de kippen bij en stelde vragen in de Tweede Kamer. Schimmel wil van staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten of het bericht klopt dat er zo’n databank komt en hoe kan worden gegarandeerd dat die databank geen ‘herkenbare gegevens’ gaat bevatten.

Reageer op dit artikel