nieuws

DAS maakt 28,6% meer winst

Archief

Bij DAS Rechtsbijstand steeg vorig jaar, mede dankzij een fikse premiestijging, de winst met 28,6%.

Nederlanders raken steeds meer bekend met het begrip rechtsbijstandverzekering. Drie jaar geleden wist 69% waar het om ging, nu is dit 82%, schrijft DAS in het jaarverslag over 1999. Er komen steeds meer spelers op de rechtsbijstandmarkt en het aantal rechtsbijstandpolissen bij multibrancheverzekeraars stijgt. “Desondanks is DAS vorig jaar er in geslaagd het marktaandeel vast te houden”, zegt marketingmanager Paul van Gassel. In 1998 was het aandeel van marktleider DAS met enkele tienden van procenten gezakt tot 29%.
Het premie-inkomen van DAS steeg – voornamelijk dankzij premieverhogingen van gemiddeld 12% – van f 136 mln naar f 153 mln. Van het premie-inkomen had ongeveer 45% betrekking op de gezinssector, 45% op de bedrijfssector en 10% op de verkeerssector.
DAS behandelde vorig jaar circa 58.000 zaken. Hiervan werd ongeveer 95% in eigen huis behandeld. De rest werd uitbesteed aan advocaten en experts. De totale kosten voor rechtshulp stegen van f 83 mln naar f 90 mln.
Door de premieverhogingen en een betere schadebeheersing verbeterden de resultaten. Het resultaat voor belasting steeg met 15% van f 8,4 mln naar f 10,8 mln. De winst steeg met 28,6% van f 5,6 mln naar f 7,2 mln.
Volmachten
De volgende 33 verzekeraars en banken voeren, al dan niet onder eigen label, de producten van DAS:
ABN-Amro, Alpina, De Amersfoortse (ASR), Amev/Interlloyd, Anova, Aurora, Avéro, Axa, Crediet & Effectenbank, De Europeesche (ASR), Delta Lloyd, Fortis Bank, Forum, Generali, Hannover International, ING, Levob, NOWM, Nationaal Spaarfonds, Nieuwe Hollandse Lloyd, Noord-Hollandsche van 1816, Rabobank, Rijnmond, Royal Nederland, SNS, SOM, Stad Rotterdam (ASR), Sun Alliance, Univé, Woudsend (ASR), Zevenwouden, ZLM en Zwitserleven. Zes concerns uit dit rijtje zijn tevens aandeelhouder van DAS, namelijk: ASR, Avéro, Axa, Delta Lloyd, Levob, Nieuwe Hollandse Lloyd

Reageer op dit artikel