nieuws

DAS gaat decentraliseren

Archief

Nog dit jaar wil DAS een rechtshulpafdeling op poten zetten in Noord-Brabant.

Het DAS-kantoor in Amsterdam wordt binnenkort te klein. Vorig jaar is onderhuurder ING uit het pand getrokken maar inmiddels is de ruimte weer krap aan. “Wij groeien gestaag en groei is bij ons, als natura-verzekeraar, sterk gerelateerd aan groei van het aantal medewerkers”, zegt marketingmanager Paul van Gassel. In plaats van voor uitbreiding ‘naast de deur’ of een groter pand in de regio Amsterdam, heeft DAS er voor gekozen een rechtshulpafdeling op te zetten in Noord-Brabant. “Daardoor kunnen we een andere arbeidsmarkt aanboren en bovendien zijn we dan beter bereikbaar voor intermediair en verzekerden in het zuiden van het land.”
Het is de bedoeling dat in Brabant minimaal veertig en maximaal honderdvijftig medewerkers komen. Als dit maximum is bereikt, wordt wellicht elders in het land een nieuwe vestiging opgezet.
Bij de medewerkers in de Brabantse vestiging zal het voornamelijk gaan om uitbreiding. “We denken onder meer aan het aantrekken van jongeren die rechten hebben gestudeerd in Nijmegen en Tilburg en die graag in het zuiden van het land willen werken of willen blijven werken.” Hoe het zit met de verplaatsing van ervaren medewerkers kan Van Gassel (nog) niet zeggen. “In ieder geval zal niemand worden gedwongen in het zuiden te gaan werken. Ik denk dat er liefhebbers genoeg zullen zijn. Een aantal medewerkers woont ten zuiden van Utrecht en een deel van hen zal best wel voelen voor een kortere reistijd.”

Reageer op dit artikel