nieuws

DAK komt met autopolis en pakketpolis onder eigen label

Archief

DAK komt op 1 januari met twee schadeproducten onder eigen label op de markt. De DAK Autopolis en de DAK Pakketpolis worden vooralsnog aangeboden via het extranet van DAK of via de site van de 1.200 aangesloten tussenpersonen. Er is ook een nieuw samenwerkingsarrangement met Voogd & Voogd Diensten gesloten.

In de DAK Pakketpolis zijn zes verzekeringen onder te brengen: inboedel, woonhuis, rechtsbijstand, reis, aansprakelijkheid en ongevallen. De Autopolis en de Pakketpolis worden ondergebracht in een pool van Avéro Achmea, Nationale-Nederlanden, Reaal, London en Fortis ASR.
DAK wil het aantal producten onder eigen label uitbreiden en daarmee de leden verder commercieel ondersteunen in hun concurrentiestrijd (op internet) met direct writers, banken en overige aanbieders in de markt voor particuliere schadeverzekeringen.
De labels zullen op drie manieren aangeboden kunnen worden. Op 1 januari via het extranet van DAK en via de site van de tussenpersoon. Voor assurantiekantoren die er de voorkeur aan geven de online producten via een aparte site op de markt te brengen, is DAK nog bezig met de ontwikkeling van een standaard website, die tegen gereduceerd tarief beschikbaar komt. De woordvoerder verwacht dat deze plannen voor 1 januari zijn uitgewerkt en aan de leden kunnen worden gepresenteerd.
Voogd & Voogd
Het nieuwe arrangement met Voogd & Voogd, waar de twee nieuwe polissen ook deel van uitmaken, kent een gratis abonnement op Klik & Sluit Online, waardoor premies en voorwaarden van alle volmachtmaatschappijen van Voogd & Voogd en de DAK huismerken kunnen worden vergeleken. Meer uitgebreide abonnementen kunnen via het extranet van DAK met 25% korting rechtstreeks bij de webwinkel van Voogd & Voogd Diensten worden besteld. Voorheen was de korting 12,5%.

Reageer op dit artikel