nieuws

Dagelijks opzegbaar is rekbaar begrip bij FBTO

Archief

De nieuwe FBTO Internet Autoverzekering is niet overal met evenveel enthousiasme ontvangen. Frank Cooler van Intrasurance en Verzekeruzelf.nl plaatst vraagtekens bij de ‘flexibele’ opzegbaarheid van de polis.

‘Uniek in Nederland’, claimt FBTO op zijn website over de Internet Autoverzekering: “U kunt dagelijks uw contract aanpassen, uitbreiden of zelfs opzeggen. Kijk, dat verstaan wij nou onder eerlijk zakendoen.”
Frank Cooler van Intrasurance en de website Verzekeringuzelf.nl betwijfelt echter of hier inderdaad sprake is van eerlijk zakendoen. “Want wat blijkt uit de kleine lettertjes in de polisvoorwaarden bij FBTO? Bij opzegging stopt de verzekering ‘aan het einde van de volgende kalendermaand’. Dus niks dagelijkse opzegging, zelfs niet per maand. Op z’n minst is de opzegtermijn een maand en een dag, maar het kan oplopen tot twee maanden”, aldus Cooler.
Hij beweert dat verzekerden steen en been klagen over de voorwaarden van verzekeringspolissen en dat een van de klachten de opzegtermijn betreft: “Natuurlijk is elk-moment-opzeggen van een verzekering heel goed te doen. Verzekeruzelf.nl doet het sinds 2002.” Bij Verzekeruzelf.nl betaalt een klant die heeft opgezegd uitsluitend voor de periode waarvoor dekking bestond en het eventuele restant wordt per omgaande teruggestort. “En niet alleen bij autoverzekeringen, maar ook voor motoren, caravans, inboedels, woonhuizen, aansprakelijkheid, ongevallen en andere schadedekkingen.”
FBTO laat in een reactie op de kritiek van Cooler weten dat een klant inderdaad 24 uur per dag en 7 dagen in de week via internet kan opzeggen. “Maar in verband met verrekeningen wordt de polis pas effectief beëindigd aan het einde van de volgende kalendermaand.”

Reageer op dit artikel