nieuws

Da Vinci Groep koopt software van ING-dochter

Archief

ING-dochter Interadvies/NVB/Vola verkoopt de eigendomsrechten van financieringssoftware CKS aan Da Vinci Groep. De IT-consultant heeft al het gelijksoortige softwarepakket IPF en integreert daarom de gewenste functionaliteiten in een nieuw basispakket.

“Na inventarisatie van de plus- en minpunten van CKS en IPF en overleg met een intermediaire klankbordgroep hebben we besloten een nieuw basispakket te ontwikkelen”, aldus Rob Kuijper van Da Vinci Groep. Twee van de zeven leden van de klankbordgroep zijn lid van de Nederlandse Vereniging van zelfstandige onafhankelijke Financiële Dienstverleners (NVF).
Het nieuwe pakket is medio 2002 gereed en kan gedifferentieerd uitgeleverd worden, aangepast aan de wensen van de gebruiker. Kuiper: “Te laat dus voor de euro. De huidige softwarepakketten zijn niet euro-proof en dat betekent dat we in de tussenliggende tijd een groot probleem hebben. We brengen daarom voor 1 juli een ‘tussen-release’, van ofwel de CKS-windowsversie of IPF uit. Het is nog onduidelijk welke gebruikersgroep we moeten teleurstellen.”
Servicedesk
De voortdurende veranderingen binnen de financieringsbranche, de komst van de euro en de ontwikkelingen op het gebied van e-business vereisen volgens Kuijper aanzienlijke investeringen. Over bedragen wil hij niet spreken. “Er zijn maar zo’n vierhonderd afnemers voor een financieringssoftwarepakket. Het is dan duidelijk dat er keuzes gemaakt moeten worden. Dat gebeurt in goed overleg met de klankbordgroep.” Met die groep is een gedragscode vastgelegd. Doelstelling is de gebruikers te betrekken bij de ontwikkeling van het ‘nieuwe’ pakket. In een eerste overleg met de klankbordgroep kwam naar voren dat er behoefte bestaat aan een centrale servicedesk.
Kuiper: “Nu heeft het intermediair te maken met de pakketleverancier, de netwerkbeheerder en de maatschappij. Als er problemen zijn, moet de tussenpersoon zelf maar ergens de oplossing halen. Wij gaan deze diensten integreren. Daarnaast was de huidige servicesdesk verdeeld over drie locaties. Dat bracht nog wel eens problemen qua bezetting met zich mee. Het wordt nu één locatie met een permanente bezetting en langere openingstijden.”
Gratis
De huidige gebruikers van IPF kregen het pakket in 1999 gratis aangeboden door Intersoftware. Voor de nieuwe ‘tussen-release’ gaan de gebruikers f 99 per maand betalen. “Als je iets wilt eisen, moet daar ook iets tegenoverstaan”, licht Kuijper toe. “CKS was bovendien al een betaald pakket.”
IPF en CKS zijn administratieve softwarepakketten die worden gebruikt bij de adviesaanvraag en afhandeling naar maatschappijen van consumptief krediet. Tot 1 maart zal Interadvies de operationele dienstverlening blijven uitvoeren op basis van de huidige afspraken met het intermediair.

Reageer op dit artikel