nieuws

CZ-infolijn vervoer

Archief

CZ-infolijn vervoer

Zorgverzekeraar CZ heeft een Infolijn Zorgvervoer geopend (013-594.99.89), waar verzekerden terecht kunnen met vragen over de nieuwe vergoedingsregeling voor taxi, bus of auto. Sinds 1 juni mogen ziekenfondsen uitsluitend nog vervoer vergoeden aan rolstoelers, slechtzienden, bepaalde langdurig zieken en aan mensen die een nierdialyse of oncologische behandeling moeten ondergaan. Deze verzekerden moeten wel vooraf toestemming hebben.
De Friesland/Wadden
Verzekerden van zorgverzekeraar De Friesland kunnen met korting een weekend of midweek naar de Waddeneilanden. Samen met de betreffende VVV’s heeft de verzekeraar een ‘Bijkomarrangement’ ontwikkeld, waarbij kan worden gekozen voor een bungalow, appartement of chalet. “Omdat ontspanning de gezondheid bevordert”, motiveert de verzekeraar.
Brochure Elvia
Met de brochure ‘Reisverzekering en Annuleringsverzekering’ heeft Elvia de twee bestaande brochures voor het kortlopende product vervangen. Voor de doorlopende reis- en annuleringsverzekering verzekering was eerder dit jaar al een gezamenlijke brochure verschenen.
Agis en diabetici
Zorgverzekeraar Agis gaat zorgverleners die hun diabetespatiënten succesvol behandelen vanaf volgend jaar een bonus geven. Als de toestand van de patiënt verbetert of stabiliseert, krijgen zij bovenop het ‘diabetestarief’ een bonus van e 20 per patiënt. De voorwaarden voor dit ‘pay for performance’-systeem zijn ontwikkeld op basis van ervaringen van verzekerden.

Reageer op dit artikel