nieuws

CZ in gesprek met Menzis

Archief

De zorgverzekeraars CZ en Menzis zijn in gesprek. Dat zegt CZ-topman Mike Leers in een interview met het weekblad Elsevier.

De belangrijkste kandidaten om met CZ in zee te gaan, zouden zijn Menzis in Zwolle, Delta Lloyd in Amsterdam en De Friesland in het hoge noorden. In het interview bevestigt Menzis-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel dat er gesprekken gaande zijn.
Er zou geen sprake zijn van concrete fusieplannen. “Maar ik houd mijn ogen wel goed open. Ik kan me eerder voorstellen dat wij kijken naar vormen van coöperatie. Geen fusie, maar samenwerking op onderdelen, zoals re-integratie en zorg”, aldus Leers in het interview.
Menzis-voorman Van Boxtel zegt in hetzelfde interview dat er gesprekken gaande zijn, nadat vorig jaar onverhoeds de fusie tussen Agis, Delta Lloyd en Menzis afketste. “Na het afspringen van de fusie zijn wij met meerdere anderen in gesprek, waaronder CZ. We hebben geen haast, maar kijken rustig rond.”
Parel
In de ogen van Leers is zorgverzekeraar De Friesland “een heel mooie parel met marktmacht in het Noorden”. Ook zegt hij: “Met zo’n strategische partner willen we wel op de foto”.
Op zijn beurt is Hans Feenstra, directievoorzitter van De Friesland, gecharmeerd van CZ. “Qua gedachtengoed zitten Leers en ik op dezelfde lijn. Ook wij willen ons onderscheiden door heel goed te zijn. Maar er is geen sprake van concrete fusieplannen”, aldus Feenstra in Elsevier.

Reageer op dit artikel