nieuws

CZ Groep en SOS International bieden ‘garantie-dokter’ in vakantieland

Archief

‘Met een gerust hart naar de dokter in vakantieland’ Dat zou een slagzin kunnen zijn van de CZ Groep, die als eerste zorgverzekeraar gebruik gaat maken van Euro-Centers. Deze service is in samenwerking met de Europeesche en de alarmcentrale SOS International tot stand gekomen.

Wie in het buitenland een arts of kliniek bezoekt die een overeenkomst heeft met een Euro-Center kan er op rekenen met een betrouwbare en deskundige arts te maken te krijgen. Bovendien hoeft men de doktersrekening niet te betalen; die gaat rechtstreeks naar het betreffende Euro-Center. Aan deze extra service zijn voor de verzekerden geen kosten verbonden.
De CZ Groep biedt deze service aan verzekerden die bij haar een aanvullende verzekering hebben en mensen die via CZ een reisverzekering sluiten.
Toeristengebieden
Euro-Centers zijn gevestigd in gebieden waar veel Nederlandse toeristen komen en waar controle op de medische voorzieningen gewenst is.
De Euro-Centers maken afspraken met artsen, klinieken en ziekenhuizen in hun werkgebied. En omdat ze goed zicht hebben op de medische praktijken in hun regio, kunnen zij effectief optreden tegen misstanden.
“De commerciële gezondheidszorg leidt in sommige landen tot vervelende uitwassen die niet alleen de kosten sterk verhogen, maar bovendien de patiënt confronteren met overbodige onderzoeken en behandelingen. Sommige artsen gaan zo ver, dat ze iedere patiënt, waarvoor hij ook binnenkomt, altijd een compleet bloedonderzoek laten ondergaan. Tegen deze overbehandeling – die zeer belastend is en bovendien ten koste gaat van de vakantie – nemen de Euro-Centers actie.

Reageer op dit artikel