nieuws

CZ getroffen door computerstoring

Archief

Midden in de piekdrukte waarin zorgverzekeraars nu verkeren, is het hoofdkantoor van CZ in Tilburg begin deze week getroffen door ernstige problemen met computer- en telefoonsystemen. Waarschijnlijk is brand de oorzaak geweest van een technische storing in de nacht van zondag op maandag.

Hierdoor raakte CZ beperkt telefonisch bereikbaar en konden geen computers worden geraadpleegd. Via een extern uitwijkcentrum en via de systemen van fusiepartner OZ in Breda werd geprobeerd de computersystemen weer in de lucht te krijgen.
De telefoon werd zoveel mogelijk doorgeschakeld naar de kantoren van CZ in Goes en Sittard en naar een extern callcenter. “Het kan zijn dat daardoor de bereikbaarheid de komende dagen niet optimaal is”, aldus CZ maandagochtend. De website www.cz.nl bleef wel in de lucht, maar op de site konden maandag geen premieberekeningen worden gemaakt.
Klanten van CZ krijgen deze weken het aanbod voor 2007. Daar heeft deze calamiteit geen invloed op, aldus de maatschappij.

Reageer op dit artikel