nieuws

CZ geeft garantie op knie- en heupoperatie in Terneuzen

Archief

Patiënten die bij CZ zijn verzekerd en een knie- of heupoperatie ondergaan in het ZorgSaam Ziekenhuis in Terneuzen, krijgen voortaan garantie op de operatie.

Het ziekenhuis garandeert CZ dat bij voortijdige slijtage van de prothese, de hersteloperatie helemaal door het ziekenhuis wordt betaald. Tot nu toe moest voortijdige vervanging van prothesen worden betaald door de zorgverzekeraar en via het eigen risico van de patiënt. CZ sprak al eerder zo’n garantieregeling af met het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.
Ook Menzis biedt zijn klanten garantie op heupoperaties. Daartoe zijn overeenkomsten gesloten met de Sint Maartenskliniek (Nijmegen en Woerden) en het Martini Ziekenhuis (Groningen). Een garantie op de operatie betekent dat mensen die binnen een jaar last krijgen van bijvoorbeeld wondinfectie of van luxatie (ontwrichting) snel en kosteloos opnieuw worden geopereerd, zonder dat dit ten koste gaat van no-claim of eigen risico.

Reageer op dit artikel