nieuws

CVB Bank favoriet bij spaarders

Archief

CVB Bank, de bankformule van SNS Reaal voor het intermediair, komt bij een onderzoek van Independer uit de bus als de meest klantvriendelijke spaarbank. De vergelijkingssite ondervroeg tussen oktober en mei 50.000 consumenten. Zij beoordeelden hun spaarbank op klaarstaan voor de klant, snelheid van dienstverlening, nakomen van beloften en de prijs-kwaliteitverhouding. 

Kleine banken scoren over het algemeen beter dan grootbanken. CVB Bank krijgt gemiddeld een 8,3 van zijn klanten, gevolgd door Demir Halk Bank (7,8) Van Lanschot (7,7) en ASN Bank (7,7). Bij de eerste tien staan nog twee banken van Turkse origine: Garanti Bank (7,6) en Yapi Kredi Bank (7,5). Zij gaan ING-formule Regio Bank vooraf, die wordt gewaardeerd met een 7,3. 
Postbank is de best gewaardeerde grootbank: negende met een 7,1. SNS Bank is twaalfde (6,8) en Rabobank vijftiende (6,7). Duidelijk minder dan gemiddeld scoren Fortis Bank (6,4), ABN Amro (6,2 met een 5,9 voor de prijs-kwaliteitverhouding) en ASR Bank (5,8 met een 5,5 voor het klaarstaan voor de klant).

Reageer op dit artikel