nieuws

Cursus Eigen Huis over valkuilen hypotheken

Archief

Om aspirant-kopers van een woonhuis te informeren over de valkuilen in de financiering heeft de Vereniging Eigen Huis speciale hypotheekcursus opgezet. De komende maand wordt deze cursus drie keer gegeven.

Volgens Eigen Huis hebben aankomende huizenkopers behoefte aan objectieve informatie over hypotheken. “Het doel van de cursus is om consumenten de valkuilen te laten herkennen, zodat zij met een gerust hart de juiste hypotheek kunnen sluiten”, stelt de woonconsumentenorganisatie. “Alle ins en outs over hypotheken worden uitgelegd.” Zo wordt uitgelegd hoe de consument kan vaststellen welke hypotheeksom verantwoord is in relatie tot het gezinsinkomen. Ook komen de voor- en nadelen van rentetypen en aflossingsvormen, alsmede belastingtechnische aspecten aan de orde. “Ook geven we de zin en onzin van allerlei verzekeringen aan”, aldus Eigen Huis. De cursus omvat verder een uitleg over bankgarantie, Nationale Hypotheek Garantie (NHG), startersregelingen en soorten geldverstrekkers.
De cursusplaatsen zijn: Utrecht (9 juni), Amersfoort (15 juni) en Amsterdam (16 juni). De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. De kosten, inclusief Hypothekengids van Eigen Huis, zijn € 20, respectievelijk € 15 (leden).

Reageer op dit artikel