nieuws

Curator FBIM eist miljoenen van Verzekeringskamer

Archief

Mr A.J. Keizers, curator van FBIM, de failliete werkmaatschappij van Vie d’Or, is een procedure tegen de Verzekeringskamer gestart wegens het ‘verkwanselen’ van de software van Vie d’Or.

Volgens Keizers is de Verzekeringskamer weinig zorgvuldig omgesprongen met de speciaal voor de Veldhovense verzekeringsmaatschappij gebouwde software. “De programmatuur is momenteel in handen van Levob (Twenteleven), ondanks herhaalde verboden van mij en de officier van justitie”, zegt Keizers. Afgesproken was dat Levob de programmatuur alleen bij de overdracht zou gebruiken, maar de software is nooit teruggegeven. De software zou volgens de curator enkele miljoenen guldens waard zijn.
Keizers beperkt zich overigens in het faillissement niet tot het leggen van claims bij de Verzekeringskamer. Ook de Banque de Suez moet er aan geloven. Deze huisbankier en mede-aandeelhouder van Vie d’Or zou volgens de curator de bankrekening van FBIM (f 2,6 mln) leeggehaald hebben, terwijl het faillissement van deze werkmaatschappij reeds was aangevraagd.
HypotheekVisie stond tot voor kort eveneens op het lijstje van curator Keizers. Enkele maanden geleden kocht deze keten van hypotheekadviseurs de bestaande miljoenenclaim echter voor een niet nader genoemd bedrag af.

Reageer op dit artikel