nieuws

Cunningham ziet veel heil in surveillant bij CAR-schades

Archief

Expertisebureau Cunningham Lindsey Nederland heeft een nieuwe dienst ontwikkeld: Survey And Measure (SAM). Met SAM wordt het schadeherstel letterlijk op de voet gevolgd door een surveillant. Het eerste terrein waarop dit gebeurt is de CAR-verzekering.

In de dagelijkse praktijk van CAR-zaken wordt de schade heel vaak vastgesteld op basis van achteraf aangeleverde informatie, omdat de schade op basis van voorcalculatie lastig of niet kan worden beoordeeld. Vervolgens tracht de expert inzicht te krijgen in de opgevoerde kosten. “Dit leidt vaak tot discussie over de noodzaak van uitgevoerde werkzaamheden en over de redelijkheid en billijkheid van de opgevoerde kosten”, stelt Cunningham.
In opdracht van de opdrachtgever (verzekeraar) of de behandelend schade-expert van Cunningham kan voortaan een schade met behulp van de SAM-methode worden behandeld. Een waarnemer van SAM zal op de schadelocatie – indien nodig van dag tot dag – het schadeherstel volgen. Hij rapporteert direct via een internetverbinding zijn bevindingen. Deze rapportage met uitgevoerde werkzaamheden en gemaakte kosten, is online beschikbaar voor de expert, de opdrachtgever en indien gewenst de klant (verzekerde).
Sassan Haidary, de eerste SAM-observer bij Cunningham Lindsey Nederland.

Reageer op dit artikel