nieuws

Cunningham Lindsey denkt aan overnames na kapitaalinjecties

Archief

Expertise- en taxatiebureau Cunningham Lindsey verdwijnt van de Canadese beurs in Toronto en komt grotendeels in handen van een Amerikaanse participatiemaatschappij. De daarmee gepaard gaande kapitaalinjecties zouden in ons land tot acquisities kunnen leiden.

Cunningham Lindsey wordt voor 51% eigendom van Stone Point Capital. Huidig meerderheidsaandeelhouder Fairfax houdt een belang van 45% en het management 4%. Participatiemaatschappij Stone Point heeft wereldwijd belangen in veertig bedrijven in de verzekeringswereld.
Er wordt door Stone Point nu ruim _ 50 mln geïnvesteerd in Cunningham Lindsey. “Om zijn blijvende steun te onderstrepen”, voegt Fairfax daar nog ruim _ 20 mln aan toe. “Het zal onze groeistrategie versnellen”, zegt internationaal bestuursvoorzitter Jan Christiansen.
Nederland
“Deze kapitaalversterking biedt kansen voor acquisities”, vult Pim Polak Schoute aan. Hij geeft leiding aan het Nederlandse bedrijf en is tevens managing director van de afdeling Europe van Cunningham Lindsey. “We zullen gaan bezien waar we het beste acquisities kunnen plegen. Nederland is in die overwegingen geen onbelangrijk land”, zo neemt hij enigszins een voorschot.
Op dit moment is Cunningham Lindsey met een jaaromzet van _ 17,5 mln het vijfde expertisebureau van ons land. Er werken circa 150 werknemers in kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle. Wereldwijd telt het expertisebureau 4.000 werknemers en ruim 350 vestigingen.
Voor zover bekend hebben de beleggers van Stone Point en Fairfax geen andere deelnemingen in ons land.
Lindsey kantoor houdt.

Reageer op dit artikel