nieuws

Cunningham draagt aandelen in Apresa over aan Troostwijk

Archief

De Troostwijk Groep is sinds vorige week volledig eigenaar van taxatiebureau Apresa geworden. Troostwijk heeft namelijk alle aandelen overgenomen van mede-eigenaar Cunningham Lindsey Europe.

Apresa is actief in de wereld van kunst, antiek, kostbaarheden en inboedelgoederen. Het bureau is in 1998 opgericht als joint venture van genoemde bedrijven door samenvoeging van hun kunst- en inboedeltaxatieportefeuilles.
Troostwijk legt zich sinds de verkoop van haar makelaardijtak in mei van dit jaar weer hoofdzakelijk toe op de kernactiviteit: taxaties. In die strategie past een verdere uitbouw van Apresa. Voor Cunningham Lindsey geldt een zelfde overweging. Die wil zich focussen op schade-expertise, risk management en claims handling.
Band blijft
“Vanaf de start, nu bijna tien jaar geleden, wisten beide partijen dat er een dag zou komen dat de aandelen in handen van één partij zouden komen. Met de focus die wij op taxaties hebben, is het niet vreemd dat wij dat zijn geworden”, zegt Troostwijk-directeur Wiebe Westerhof:
Hoewel Cunningham Lindsey afstand doet van zijn aandelenbelang, zal de band tussen de twee voormalige moederbedrijven in tact blijven. Maarten Kok blijft dan ook als directeur onverminderd betrokken bij Apresa, naast zijn werkzaamheden voor Cunningham Lindsey Nederland.

Reageer op dit artikel