nieuws

Cunningham de Maaré ontwikkelt model voor grote bouwrisico’s

Archief

Cunningham Maaré, onderdeel van de gelijknamige expertisegroep brengt binnenkort het ‘Cunningham Risico Management Model’ (CRM) op de markt. Hiermee is het mogelijk om risico’s van grote infrastructurele projecten in kaart te brengen.

De besluitvorming over grote ruimtelijke bouwprojecten vertoont volgens Erwin Binneveld van Cunningham de Maaré vaak een grillig beeld. Problemen lijken in het beginstadium nog overzichtelijk, maar tijdens het bouwproces nemen de complicaties toe. De betrokken partijen worden op den duur achtervolgd door risico’s die zij in aanvang over het hoofd hebben gezien of naar een later stadium hebben verschoven.
Cunningham de Maaré, gespecialiseerd in constructie-, avb- en bouwschade-expertise, is tot het CRM-model gekomen door de toenemende vraag uit de wereld van technische verzekeringen om het risico voor grote en complexe bouwprojecten meer inzichtelijk te maken. Het feit dat zulke projecten vaak uniek zijn zorgt er voor dat onzekerheden groter zijn dan bij een gestandaardiseerd bouwproces.

Reageer op dit artikel