nieuws

CRF Assurantiën werkt samen met Klein Bedrijf Nederland

Archief

De vorig jaar opgerichte ondernemersorganisatie Klein Bedrijf Nederland (KBN) is een samenwerking aangegaan met CRF Assurantiën in Amstelveen.

KBN waarbij inmiddels tweeduizend (kleine) bedrijven (tot tien medewerkers) zouden zijn aangesloten, zegt adviesdiensten tegen concurrerende tarieven aan te bieden via een netwerk van 250 adviseurs, waaronder KBN Assurantie Dienst voor verzekering van zakelijke en sociale risico’s. Bij navraag blijkt dat de werkzaamheden van KBN Assurantie Dienst uitgevoerd worden door CRF Assurantiën. Vorig jaar boekte dit bedrijf met 17 medewerkers een premie-omzet van 16 mln uit 16.000 polissen.
Zuivelhandel
CRF Assurantiën is voortgekomen uit de zuivelhandel. Melkhandelaren bundelden 42 jaar geleden hun krachten en besloten een assurantiekantoor op te richten voor onder meer hun brandverzekering, pensioen, en aov. Andere branches zijn later toegevoegd aan het werkterrein.
“Nog steeds werkt CRF branchegericht: de organisaties van banketbakkers, binnenvaartschippers, schoonheidsspecialisten, rijwielhandelaren, tabakshandelaren en schoenenwinkels mogen zich tot de klanten van het assurantiebedrijf rekenen”, zegt financieel directeur Piet Stolk.
Kinderschoenen
De samenwerking met KBN staat in de kinderschoenen. Veel ondernemers hebben zich nog niet gemeld. “Het druppelt binnen”, vertelt Stolk. “Het zou mooi zijn als branche-organisaties lid worden van KBN. Dan zou je ook kunnen gaan denken aan het sluiten van collectiviteiten.”
Zelf heeft CRF Assurantiën geen volmachten, maar gekozen voor samenwerking met volmachtbedrijf Steegh Assurantiën in Venlo en bemiddelt voor twaalf verzekeraars, waaronder De Amersfoortse. “We doen erg veel in ziektekosten en aov” verklaart Stolk.

Reageer op dit artikel