nieuws

Creditforce lanceert Belgische kredietverzekering in ons land

Archief

Kredietmanagementbedrijf Creditforce en de Belgische verzekeraar Trade Credit Re (TCRe) lanceren volgende week twee kredietverzekeringen die naar eigen zeggen baanbrekend zijn.

Het gaat om de Calamiteitenpolis en DebiteurenGarant, producten die TCRe al voert in België en Frankrijk. Voor de introductie in ons land is de samenwerking gezocht met Creditforce, die zelf de dienstverlening al enige tijd wilde uitbreiden met kredietverzekeringen.
Bij de Calamiteitenpolis voert de onderneming het debiteurenbeleid zelf uit. Verder gelden er geen kredietlimieten per debiteur, maar wel een eigen risico en een maximaal verzekerd bedrag per contractperiode. De verzekeraar wordt pas ingeschakeld bij surseance of faillissement van de debiteur.
Wordt DebiteurenGarant afgenomen, dan neemt Creditforce het debiteurenbeheer volledig voor zijn rekening, vanaf het moment dat de factuur verstuurd is. “In de nogal traditioneel ingestelde en behoudende wereld van kredietverzekeraars een baanbrekende ontwikkeling en een verademing voor ondernemers”, aldus beide partijen.

Reageer op dit artikel